( amputasjon, nedsatt styrke/mobilitet, slag eller lignende)

I de fleste tilfeller er det en enkel sak å flytte clutchen og de brytere som befinner seg til venstre. Dersom håndens forfatning gjør den umulig å bruke må clutchen plasseres et annet sted på sykkelen. Igjen er det beste alternativet å flytte hendelen til høyre og sette den sammen i en tvilling/tandem installasjon eller kan kan flytte bremsen til en tommelhendel og sette clutchen på forbremsen`s plass. Det er selvsagt en mulighet å velge «automatsykler» som ikke har samme clutchbehov. Dette finner man på en rekke scootere og på sykler som Aprilla Mana. Dersom man har svekket kraft i venstre arm kan en annen mulighet være et «Easy clutch kit». Dette gir en slags servo virkning på clutchen og letter den slik at kraften som trengs for å betjene blir mindre. Tommelclutch kan også være et annet alternativ. Det finnes også «kabel til hydraulisk»-sett som gjør bruk av wire-clutch mye lettere. Tommelclutch kan også lages til og man kan selvsagt finne individuelle løsninger med fotclutch.

Det er også utviklet en automatclutch som kan avhjelpe en svak venstrehånd/grep. To modeller finnes. De kalles z-start og Pro- start. Info om dette finnes på www.rekluse.co.uk

Dersom man vil anvende den svake armen som stabilisator for kroppen eller armen, men ikke har kraft til å holde styret kan man anvende borelås som syes fast inne i hansken.

For alle motorsyklister med hånd eller armsvakheter er det sterkt å anbefale en kvalitets styredemper.

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss :