MENY

1. Desember - Ny trikside: www.trike.no

trike.no.jpg

Lars Eriksen har bygget flere MEGET flotte triker og har nå laget en egen webside der han presenterer sine bygg og andre spennende triker. I tillegg har han sider for salg av deler, samt en del linker.Her er mye spennende for trikeentusiaster!  Sjekk: www.trike.no

07. august 2012 - Vi har fått nye venner !!!

dsc_4248.jpg

For noen måneder siden ble vi kontaktet av en kar som heter Arek Tomasiak. Han forklarte at han var fysioterapeut og ville, basert på en tidligere erfaring, ta med 2 amputerte på motorsykkeltur til Nordkapp. De ønsket å startet opp noe tilsvarende som Likevel MC i Polen.  I løpet av tiden som har gått har vi hatt litt kontakt og Likevel MC Norge har forsøkt å hjelpem dem med litt med mulige ruter og overnattinger underveis. 28. juli ankom de målet - Nordkapp. Søndag 5. august ankom de Bergen etter ca 7 000 km på sykkel. En grei Honda, en gammel Harley 1200 og en kinesisk 250ccm med 20 Hk. Vi hadde 2 dager sammen og snakket om veien fra start til nå for Likevel MC, ombygginger, økonomi, PR etc. Det var et fantastisk møte med 3 utrolige karer som har gjort noe helt spesielt! Vi vi videreutvikle samarbeidet og bistå dem i oppbyggingen av deres organisasjon. Les mer på www.jednanoga.pl (kan oversettes). 

11. juli 2011 - Stor gave på  10 000 kr. fra Rasmus Meyers legat

1000_kroner.jpg

Vi har i dag fått brev med tilsagn om hele 10 000 kroner fra Rasmus meyers legat. Dette er fenomenalt flott og vi gleder oss veldig over gaven som skal være med å realisere prosjekt "Ny trike". Vi hadde først feil adresse til søknaden og fikk den i retur. Det betydde at søknaden innkom til legatet etter fristen når vi sendte den på nytt. Likevel valgte administrasjonen i legatet å innvilge oss gaven på "overtid" - for en gjeng !! Takk!!

Les mer om Rasmus Meyers legat her

03. april 2012 - Slik kan det også gjøres..

forerlos.jpg

I blant får vi tips om kreative løsninger for førere som ikke klarer forflytningen over på stolen. Dette er en tekniske spennende løsning og ikke minste spennende for de som kommer kjørende i mot - hvem kjører denne da ?

Se snutten på:http://www.youtube.com/watch?v=CLbycRIexh4 

28. november 2006 - 4Bikers inviterer til tur
28november.jpg

Vi har i dag fått følgende mail fra Knut Sveen i 4Bikers: "Hei

Vi er noen karer som driver å får med oss folk på tur i utlandet. Og da vi nå bruker følgebil på noen av disse turene, kunne vi kanskje lettere få til løsninger hvor det kunne bli enklere, for noen av deres medlemmer til å kunne være med. Hvis noen av medlemmene kunne tenke seg et av våre opplegg, så kunne vi kanskje ha plass til å få det til. Vil bare informere om dette, og hvis dette kunne være interessant så kontakt meg. Om man kan leie / transportere en trike eller sitte i følgebil, ha med en støttespiller..... uansett så kunne det være noe vi kunne prate om Vi kunne kanskje fått til noe spennende sammen.Ha en fin dag. mvh Knut
"

Dette kan være et meget godt tilbud til folk som kunne tenke seg en slik tur, men som synes det er krevende å ta løs helt på egen hånd. For mer informasjon klikk på linken til deres hjemmeside eller ta kontakt med Knut Sveen på 69 51 66 73 eller mobil 909 73 060

4Bikers

 

26. september 2011 - Funksjonell tilkomst i sidevognen

justerbart_sete_i_sidevognen.jpg

I det tyske bladet Motorrad Gespanne fant vi denne løsningen for tilkomst i sidevognen om man sliter litt med å komme seg opp og ned. Det er utrolig hva som er mulig om man bare er litt kreativ..

Les mer i vedlagte artikkel  (om du kan litt tysk..)

justerbart_sete_i_sidevogn.pdf

3. mai - Likevel MC medlem Per Christian Brunsvik sykler Norge på langs

PC_P__SYKKELTUR.JPG

Som et ledd i rekruttering av idrettsutøvere med ulike funksjonshemninger har "Rekruttering Norge på Langs" (Norges idrettsforbund) lagt opp til at 2 utøvere skal sykle Norge på langs med armsykler. En av dem er Likevel MC medlem Per Christian Brunsvik - også kjent fra NRK-programmet "Ingen grenser". Det skal sykles 2500 kilometer og målet er å rekruttere 500 nye utøvere ut av sofaen og inn i sportslig aktivitet.

På turen som varer fra 24. april til 30. juni er det lagt opp til en massemobilisering av av idrettslag, idrettskretser, kommuner og fylkeskommuner for å få flest mulig funksjonshemmede i aktivitet. NIF har også en en god dialog og et tett samarbeid med særforbundene som har det formelle ansvaret for målgruppen.

Følg dem daglig på bloggen: http://www.facebook.com/idrettforfunksjonshemmede

Les mer om prosjektet her: NORGE På Langs

05. september 2011 - Likevel MC Norge blir med på Herreseminar på Lillestrøm 28.- 29. oktober

mulighet_til__gj_re_mer802.jpg

Coloplast arrangerer Herreseminar på Lillestrøm 28.-29. oktober 2011 med undertittel "Muligheter til å gjøre mer". Seminaret er et samarbeid med Landsforeningen for Ryggmargsskadde.  Her vil Terje Wollertsen holde et innlegg på vegne av Likevel MC Norge og fortelle litt om hva vi kan tilby- dette blir spennende 

herrekonferanse_lillestr_m.pdf
10.april 2006 - Nye ombygningsartikler
10april.jpg
Vi henter stadig frem flere ombygningsartikler fra vår søsterklubb National assosisation for Bikers with a dissablility (NABD) og deres blad Open House. Denne gangen er det trikeartikler, samt en Honda Hornet 600 som har endret plassering av betjeningshendlene. Klikk på artiklene under eller gå til artikkelarkivet på venstremenyen.
Honda_CBRtrike_med_revers.PDF
Honda_Hornet_600_med_forbrems_venstre_side.PDF
Suzuki_Bandittrike_m_revers_og_andre_ombygninger.PDF
V_Maxtrike_med_t_brems_og_klicktr.PDF

Jan Terjes trike

(Klikk på bilde du vil forstørre. Da vil det komme opp i den lille ruten øverst. Klikker du på nytt på det blir det større)

14. Juli 2008 - Ny trike med futt !

trirod2.jpg

Amerikanerne har nå laget en trike med navnet TriRod F3 Adrenaline som de presenterer i disse dager. Dette er et råskinn som det kan ta tid før vi ser på norske veier. Ved første øyekast kan den minne om noe vi har sett før, men ved nærmere øyesyn ser vi at dette er noe helt nytt hva gjelder serieproduksjon. Følg linken og se flere bilder og film av doningen. De planlegger også produksjon av en touringutgave, men denne er ikke klar ennå. Den får navnet X-plor..

 

Sjekk: http://www.trirodmotorcycles.com 

07. februar 2007 - Sandefjord Mc Klubb blir støtteklubb !
7_02_2007.jpg

Vi har de siste dagene tatt kontakt med noen av NMCU`s medlemsklubber der vi har fortalt litt om hva vi gjør og hva vi ønsker med Likevle MC Norge. I dag har vi fått melding fra Sandefjord Mc Klubb at de ønsker å være vår støttespiller. De skriver "Selvfølgelig vil vi som klubb være med å støtte Likevel.mc.. Det er en utrolig flott jobb dere gjør : ) Vi snakket om det ifjor med det kom dsverre i glemmeboken,så det var godt denne mailen kom : )
". Vi ønsker velkommen

Se deres hjemmeside her

 

3. februar 2009 - Informasjon om skolesykkelen

img_0160.jpg

"Vi har i årets begynnelse satt fokus på å informere klubbene i Norge og andre interesserte om skolesykkelen. Tilbudet er enestående og unikt og vi ønsker at sykkelen skal tas i bruk av flere til føreropplæring og førerprøver. Det er krevende å ta førerkort for motorsykkel. Mindre krevende blir det ikke dersom man har fysiske utfordringer i tillegg. Det er derfor viktig at informasjon om tilbudet spres og prosesser kan starte" sier leder i Likevel MC Norge, Hein A. Kvalheim

Se linken til infofilmen om skolesykkelen her

Info fra NMCU`s nettside NMCU.org

09. juli 2008 - Flyttbart toalett til treff

hc_wc.jpg

NMCU i Hordaland har gått til innkjøp av et rullestoiltilpasset transportabelt toalett som kan bringes med på ulike treff i regionen. Dette er et av de tiltak LIkevel MC Norge har pekt på mht å gjøre treff tilgjengelig for rullestolbrukere. En stor honnør til tiltaket som flere lokallag gjerne kan ta etter. Les en notis i MC Bladet på linken under.

V_rm_nstring_2008_BG.pdf
20. Mars 2007 - Nytt MC Magasin på nett
mc24.jpg

Vi har i dag fått mail fra MC24 som er et nytt nettmagasin om motorsyklisme. De skriver i sin mail:

Det er 10 år siden siste det skjedde noe nytt i norsk mc-presse, så nå syns vi tiden var moden for få til noe nytt. Vi som står bak magasinet har bakgrunn fra MC-avisa og Bike og har også levert mc-stoff til dagspressen, men nå tror vi tiden er moden for et magasin på nett. MC24.no skal levere et komplett mc-magasin med nyheter, tester, reiser, turer, opplevelser, treff, klassisk - alt man venter å finne i et mc-magasin, og litt til. Håper dere tar turen innom og finner noe dere liker. Sidene er fortsatt under utvikling, og i løpet av denne uka skal vi ha på plass flere funksjoner, blant annet i forhold til interaktivitet. Håper også dere finner plass til en viderelenking til oss. Legger ved en logo i tilfelle det er bruk for det. Vi er selvsagt interessert i å ha et så godt som mulig samarbeide med klubbmiljøene, og hvis det byr seg anledninger der vi kan samarbeide til felles beste, vil vi selvsagt være interessert i det. Pressemeldinger, tips etc er vi veldig interessert i å motta.

Mvh,
Ivar Kvadsheim
ivar@mc24.no
www.mc24.no 

16. mai 2011 - Gjennombrudd for Anette !!

illustrasjonsfoto
illustrasjonsfoto

Anette er 143 cm høy og vil ta førerkort for tung motorsykkel. Problemet hennes er at hun ikke finner en skolesykkel som er lav nok. Gjennom flere søknader og møte med Bergen trafikkstasjon har vi arbeidet for å finne en løsning. I forrige uke kom bekreftelse på at vårt forslag vant frem . Anette får låne en Yamaha Virago av en bekjent. Sykkelen passer hennes høyde og hun får bruke den til føreropplæring og førerprøve til tross for at den ikke er godkjent som skolesykkel!! Dette er en smidig og fin løsning fra Bergen Trafikkstasjon/Vegvesenet og vi er veldig glad for dette! Stå på Anette - nå kan sommeren komme og om litt kan du ta ut din egen Suzuki og farte rundt !

6.april 2009 - Ny støtteklubb ønskes velkommen!

hog_south_east_norway.jpg

HOG Chapter South East har sendt innemelding som støtteklubb- velkommen skal dere være! Vårt medlem Terje Wollertsen er også kasserer i klubben deres. Terje er en god støttespiller og vil utfordre flere HOG Chapters til det samme.

7. april 2011- Mediemedvind og oppslag i MC - Bladet

mc_bladet_april_2011.jpg

Vi har virkelig fått medvind på mediesiden i 2011. Denne gangen er det MC-Bladet (Organet til NMCU) som skriver fra messen.

mc_bladet_0211_likevel_mc_p__messa.pdf

11. oktober 2011 - Tur med Blindeforbundet

(bilde er et illustrasjonsfoto)
(bilde er et illustrasjonsfoto)

Invisble MC og Norges Blindeforbundet arrangerte tirsdag 11. oktober en motorsykkeltur fra Askøy der passasjerene var blinde eller svaksynte. 18 blanke sykler og 18 spenstige passasjerer sto klar og fikk en flott tur på en vakker høstdag. Likevel MC Norge stilte med vår nye trike og vi er veldig glad for å ta del i dette !

23. mai 2011 - Stig Tore - et medlem som flyr høyt !

stig_tore_4.jpg

Mange har sikkert fått med seg at rullestolbrukere ble nektet å fly med Norwegian uten assistanse/ledsager. Opphavet til at historien ble kjent blant folk var Likevel MC Norge medlem Stig Tore Svee og hans møte med Norwegian på vei til samling med kjelkehockeylandslaget. Det ble starten på en stor facebookaksjon som resulterte i at Norwegian måtte moderere sine regler. I motsetning til Norwegian lot forsvaret Stig Tore kjøre F-16. Dette kom til etter at hans datter, Monica, skrev til NRK og Tore Strømøy og programmet "Det må jeg gjøre før jeg dør". Her fortalte hun om fares drøm om å være med i et jagerfly - og slik gikk det altså. Stig Tore får altså være med i F-16 og ikke med Norwegian - forstå det den som vil. Stig Tore har også en stor MC interesse. Denne karen stoppes ikke av noe! Med sin Harley Davidson FLH 1200,1976 modell kan han virkeliggjøre også denne interessen. Sykkelen hadde opprinnelig clutchpedal. Denne er flyttet opp til styret. Den gamle politimotorsykkelen har også girkasse med revers og håndgir. Når Stig Tore skal på tur ligger rullestolen i sidevognen. Vil noen sitter der kan stolen henges bakpå.

Les mer og Stig Tore her

stig_tore_svee_2011.pdf
Forhånd.1234567Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER.