MENY

11. november 2011 - Likevel MC Norge 10 år !!!!!!!!

likevel_mc_norge_10__r_1.jpg

I dag gleder vi oss veldig - vi har gebursdag !! Likevel MC Norge ble stiftet for 10 år siden! I de 10 årene føler vi at vi har fått være med på noe viktig- vi har satt motorsyklisme og funksjonshemning i en sammenheng!! Vi vil takke alle medlemmer og alle støttespillere som gjennom disse årene har vært med på å dratt lasset sammen med oss! la oss ønske hverandre til lykke med dagen !!

Les gjerne vårt festskrift som ligger vedlagt i lenken..

10__rs_jubileums_skrift.pdf
15. februar 2006 - Årsmøtet starter i dag
_rsm_te.jpg

Likevel MC Norge starter i dag sitt interaktive årsmøte på internett som vi har gjort siden starten. Alle betalende medlemmer og støtteklubber (ikke støttemedlemmer) får tilsendt en link med sakslisten og utlagte sakspapirer. I tillegg blir valgbare kandidater til styret presentert. Deretter kan medlemmene gå til "stemmelokalet" og avgi sitt stemmeskjema der de også kan komme med kommentarer til årets regnskap, årsmelding eller annet. Årsmøtet er "verdens lengste" og varer i 13 dager til 28. februar og medlemmene kan når som helst i denne perioden foreta avstemning og lese papirene. Stemmeseddelen blir sendt til tellekorpset som skriver referat fra årsmøtet. Alle stemmeberettigede oppfordres til å delta !

Les styrets årsmelding 2005 på linken under!

Styrets_rsmelding2005.htm
17. Januar 2006 - Automatisk clutch fra England
nyheter2.jpg

Firmaet Rekluse Motorsport UK har utviklet en automatclutch som har vært i bruk i en tid for Enduro, Supermotard, trail og crosssykler. En tidtilbake tok de kontakt med vår søsterorganisasjon NABD i England for å vise produktet. De kom fort i snakk om en løsning for folk som ønsket en annen betjening av clutchen. De har to utgaver- Pro-start og Z- start. Pro-start er tilgjengelig for harley Big V-twins og Sporster.

Pro start Clutchen gjør din faste ordinære clutch om til en høy-prestasjon, semi-automatisk, sentrifugal clutch. Rekluse Prostart Clutch er akkurat som å ha en fagmann til å clutche for deg når du starter, stanser eller langsomt foretar manøvrering.

Den kopler fra clutchen på aktuelt tidspunkt. Du trenger ikke finne nøytral eller clutche når du venter på grønt lys. Vrir gassen forsiktig og Prostart beveger deg rolig fremmover. Vrir du gassen hardt så vil Prostart Clutch bidra til akselerasjon. Vrir du tilbake så vil clutchen tre inn.

Les mer om Rekluse og deres produkter på linken under

06. september 2011 - Likevel MC Norge på Hjelpemiddelmessen på Vestlandet  i FRAMO-hallen 8. september

hjelpemiddelmessen_p__vestlandet511.jpg

Likevel MC Norge vil være tilstede på årets hjelpemiddelmesse på vestlandet i FRAMO-hallen 8. september. Vi har en stor nyhet å presentere - ta turen dit og du vil bli overrasket :-) ... Messen er åpen fra kl. 10 til kl. 18.

25. september 2011- Likevel MC Norge på Youtube.com

youtube.jpg

Vi har i dag lagt ut filme om Likevel MC Norge på Youtube.com: Planen er å legge ut flere filmer i løpet av 2012 med instruksjoner og beskrivelser. Se filmen om Likvel MC Norge her

30. Juni 2007 - artikkel i Patetra
30juni2007.jpg
Likevel MC Norge ble utfordret av Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS)sitt organ om å skrive litt om vår deltakelse på Hjelpemiddelmessen på Vestlandet og Motorsykkelvårmønsgtringen i Bergen i april. Dette presenterer de nå i sitt blad PATETRA. Les artikkelen under
Patetra_side_28_og_29.2007.pdf

08. september 2011- Likevel MC Norge presenterer vår nye trike !!

p9050166.jpg

Likevel MC Norge bestemte i vår at vi ville erstatte vår tidligere trike med en ny. Vi laget konseptet, undersøkte litt og landet på at vi ville forsøke å skaffe penger til å kjøpe en Honda Gold Wing trike. Søknader er sendt til bedrifter, banker og stiftelser i håp om drahjelp for konseptet vårt. Midt i prosessen dukket et yndet objekt opp- En Honda Gold Wing 2005 modell EML trike med tilhenger. Ved hjelp av vår gode støttespiller Trond Mohn , samt lokale Sparebanker og en del andre gode hjelpere fikk vi finansiering på plass til å kjøpe sykkelen og tilhengeren. Vi er ennå ikke fullfinansiert, men vil arbeide videre med dette utover vinteren.

De som har bidratt så langt er :

Trond Mohn
Fana Sparebank
Sparebanken Vest /Visjon Vest
Coloplast
Rasmus Meyers Legat
Landsforeningen for Ryggmargsskadde, Hordaland
Coor Holding
Sæthre Steinindustri
Helge Øvrebø Transport AS
 

Er du interessert - ta kontakt med  Kjell Ove Oppedal, mob 901 88 675 - eller på mail kjellopp@online.no

pressemelding.doc

08. september 2011- Messe og tildeling !

p9080193.jpg

I dag stilte vi på Hjelpemiddelmesssen på Vestlandet med begge syklene. Det var en stor dag og vi fikk lansere vår flotte nye sykkel - du verden hvor kjekt det var ! Mange kom innom oss og nærmere 800 mente arrangørene var innom messen i dag. Kl. 12. 30 ble vi kalt til podiet. Vi var av de heldige som fikk tildeling fra messefondet i år og Likevel MC Norge kom 10 000 kroner nærmere en finansiering av trikeprosjektet vårt- vi takker og bukker!

17. November 2011 - Det råeste ??

EUROGESPANN_01227.JPG

På EuroGespanntreffen (Det største sidevognstreffet i Europa) knipset karsten Kjellbakk bilder av en meget rå ombygget MC. Vi vedlegger også bilde av en annen sykkel også.. Dette er stilig - nå begynner ting å bli normalt unormalt....:-)

22. september 2011 - Flott gave fra Sidevognklubben

sidevogn789.jpg

Nok en gang har årsmøtet til Norsk sidevognklubb bevilget Likevel MC Norge kr. 5 000 kroner i støtte til vår drift. Dette er en fenomenal hjelp for oss og vi er ikke minst svært takknemlig for at våre "brødre" ser oss på denne måten - takk til alle i sidevognsklubben !

26. september 2011 - Mange nye ombygningsartikler!

ombygningsartikler.jpg

Vi har gått gjennom arkivet til bladet "Open House" som vår søsterorganisasjon national assosiation for Bikers with a dissability" NABD gir ut hvert kvartal. Her finnes mange løsninger og gode historier.  Vi legger linkene ved her, men de kan finnes også under fanen "Hva er mulig med min fysikk?" i venstremargen- da delt inn i ulike kategorier.

big_mitch_side_1_2.pdf
big_mitch_side_3.pdf
bmw_r1150_rt_trike_med_kliktronic.pdf
bmw_trike_med_koblet_bremse_revers_og_rull454.pdf
gold_wing_1800_gl_trike_med_k_lever.pdf
harley_883_med_dobbelhendel_hydraulisk_clu834.pdf
harley_trike_md_rullestolfeste_k_lever_og_237.pdf
honda_cbf_600s_med_dobbelhendel.pdf
honda_cbf_600_lavere_st_tte_debbelhendel222.pdf
honda_cb_900_f_klicktronic.pdf
kawasaki_zr_7_med_tommelbremse.pdf
suzuki_drz_400_rekluse_clutch_adaption.pdf
suzuki_gs850_trike_med_kliktronic.pdf
suzuki_gsx_650f_med_k_lever.pdf
suzuki_gsx_750_med_kliktronic.pdf
triumph_trike_med_kliktronic.pdf
yamaha_fzs_1000_fazer_med_k_lever_og_kliktr10.pdf
yamaha_magna_trike_med_kliktronic.pdf
yamaha_xjs_600_s_med_kliktronic.pdf
yamaha_xvs_650_med_kliktronic.pdf
yamaha_xvs_650_med_venstrehelsbremse.pdf
21. november 2006 - Ny lykkelig trikehistorie !
enda en trike med ny identitet !
enda en trike med ny identitet !
Jørn Gran har, som flere andre, hatt problemer med omregistreringen av sin trike fra bil til trehjuls motorsykkel. En slik omregistrering har ingen andre konsekvenser enn at man får lavere årsavgift, ingen EU-kontroll og nytt skilt (ikke nummer). Problemet er at det er mange trafikkstasjoner som ikke kjenner regelverket godt nok. Likevel MC Norge har vært gjennom dette selv og har gitt råd til flere, blant dem Jørn. Han skriver i mail til oss i dag:
Endelig er det ordnet. Har prøvd nå lenge på Drammen trafikkstarsjon, men der gikk det ikke. Ringte Veidirektoratet å ba dem ringe til Billingstad å forklare hvordan di skulle ordne det. Har også fått telefon fra Risenga trafikkstasjon i Oslo som holdt på med en annen også, men det var litt langt å dra. Tusen hjertlig takk for papirene for uten dem hadde ikke dette gått. Hilsen Jørn Gran

11. Februar 2009 - MC24.no bringer nytt

mc24.jpg

Nettstedet mc24.no har satt at god plass på sin førsteside i dag om Likevel MC Norge og skolesykkelen. Dette er en god kanal for oss å spre informasjon i.

 

Les artikkelen her

mc24.no

MC24.no_2009.pdf

18. Januar 2012- Enarmet i Holland

1_handed_2012.jpg

Bert Pot fra Holland har arbeidet en del for å få til kjøring med motorsykkel med sin manglende venstrearm. Han har fått laget ulike proteser som han anvender til ulike formål. For motorsykkelekjøring har han en klype som han bruker til å holde styreholken. Betjeeningshendlene er flyttet til høyre siden. Se filmen om ham og hans hjemmeside på linken under

http://www.1-handed.com/

06. oktober 2011 - Side for trikeombyggere som bygger for ulike funksjonsheminger.

trike_riders_now.jpg

Trike Riders Now er et online magasin som dekker hele den store trehjuls motorsykkelindustrien. De har blant annet en guide for produsenter som vil bygge trikes for ulike funksjonshemninger. Sjekk ut deres sider her

08. Juni 2007 - En ny type mopeder er på vei
8juni2007.jpg
Det har i den siste tiden vært observert en ny type mopeder på markedet i utlandet. Vi kjenner ikke til om disse er omsatt i Norge, men den gir litt mer stabilitet for den som er usikker på balansen. Mopedene har tre hjul - hvorav to av dem er tett sammen på akslingen foran. Det betyr at sykkelen kan krenge om noe mer vanskelig enn vanlig. Samtidig kan den stå uten støtte og er således også mer stabil i fart. Tør du ?
I ettertid har vi fått inn denne mailen fra et av våre medlemmer- Bjørnar Huvestad:
HEI!!
Rettelse til reportasjen om tre hjuls moped. Piaggio MP3 fåes i 125, 250 og 400 kubikk. Jeg har prøvekjørt en 250 og den er fullt brukbar. Det er en fiffig låsemekanisme på høyre handtak som låser sykkelen oppreist. Når du er under 12km i timen kan låsen aktiveres. Den låser av automatisk når du gir gass. Et praktisk kjøretøy for den som er usikker ved start og stopp.
I Italia rundt (tråsykkelløpet som var) ble det brukt flere Gilera 500 med samme forhjulspatent. De blir foreløbig ikke tatt inn til Norge. Når tiden går vil det sikkert være noen i dette landet som vil skaffe seg en slik en.
Hilsen Bjørnar Huvestad. Sidevogn og Suzuki Burgmann 400 kjører.
Det var en reportasje i mc avisa om trehjulingen.

16. august 2011 - Sparebanken - vår trofaste hjelper!

sparebankenvest_logo2.jpg

Nok en gang gir Sparebanken Vest v/ Visjon Vest sin støtte til vårt arbeid! De har innvilget 52 000 kroner til prosjekt "Ny trike" og øremerker noe av dette til en tilhenger til triken som kan brukes til å frakte f.eks. en rullestol med på turen. Sparebanken Vest har vært en hjelper for oss gjennom svært mange år og vi er svært takknemlig for å ha dem med oss også på dette prosjektet- uendelig mange takk !

29. august 2011 - Kjempegave fra Fana Sparebank

fana_sparebbank.jpg

Vi har i dag fått telefon fra Fana Sparebank som har innvilget kr. 75 000 kroner til Aksjon ny trike. Dette er en svært stor gave som vi er enormt glad for !!!Med dette er ny trike like rundt hjørnet.... Følge med...

15. Januar - Flott artikkel om medlem Siv Jorunn Fossum

siv_jorunn_fossum.jpg

Vårt medlem Siv Jorunn Fossum skadet seg i en motorsykkelulykke i 2003. Etter den tid har livet vært preget av trening og fremskrittene kommer sakte men sikkert. Les hennes spennende historie i Handikapnytt (nå ligger hele bladet ute. Hennes historie finner du fra side 24).

Vi skal stå klar når hun vil på sykkel igjen :-)

Siv_Jorunn_Fossum.pdf
19. August 2007 - Rå trehjuling
r__trehjuling.jpg

Franskmannen Ludovic Lazareht har bygget et råskinn av en trehjuling på hele 172 hester. Motoren er hentet fra Yamaha R1. les mer om denne i MC avisa`s artikkel under

R__trehjuling_MCavisa0507.PDF
Forhånd.1234567Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER.