MENY

19. juni 2012- Easy Clutch Kit på vei..

clutchkit1.jpg

Et av våre nye medlemmer har en leddsykdom har hun mye smerter og lite krefter i grepet på venstre hånd. Dette resulterer i at hun nå ikke klarer å klemme inn clutch-hendelen på normal måte. Etter tips fra redaksjonen i MC-avisa tok hun kontakt med Likevel MC Norge og spurte om råd. Vi har en løsning som vi tror kan bidra til å lette clutchen (Easy Clutch Kit) og vi sendte settet avsted til henne. Nå har de forsøkt å tilpasse settet til clutchen på hennes Suzuki GS500F, 2004 mod og vi er spent på resultatet.

Den lille delen er settet som inneholder en mekanisme som letter vaierens moment og gjør den lettere å betjene.

Noen flere bilder..

29. mai 2012 - Franske støttehjul

fransktestottehjul.jpg

Et fransk selskap ved navn Accessracing produserer støttehjule til tohjulinger som fungerer flott for førere uten førlighet i bena. Dette krever en del tilpassning til den aktuelle sykkelen, men som videoen viser fungerer dette ypperlig.

Sjekk ut : 

http://www.accessracing.fr/

20. november 2012 - Marian`s Servicecar

bilde0198.jpg

Vi har hatt kontakt med Marian. Hun har importert en HD Servicecar fra USA. Les hennes artige historie her:

Hei…..Jeg heter Marian og bor i Kongsvinger. Jeg har vel ikke noe annet ”handikap” enn at jeg er over 60 år, men hadde allikevel lyst til å være støttemedlem hos dere.

Men alderen i seg selv er nok til at det føltes ”tryggere” med 3 hjul enn med 2 hjul. Jeg er egentlig gammel eksosrype fra den tiden da de barskeste gutta hadde rype bakpå og det var gjerne de tøffeste jentene som satt på også.

Min første tur var på tanken til faren min sin BSA på slutten av 50 tallet.. Så ble jeg gift og vi hadde først en Yamaha 650, senere en Honda Super Bold’or 1100 cc. Ble alene i 2005 og en del av det livet ble plutselig borte.

Men en kveld jeg satt og bladde i et Classic magasin fikk jeg se et bilde av en Harley Davidson Servicar og forelsket meg med en gang. Det føltes som MEG.

Startet å lete, men fant ut at her i Norge var det visst ikke så mange, faktisk ingen som jeg kom over i kjørbar stand og til salgs. Så da måtte jeg til USA. Brukte noen uker på det og tok sjansen på en på E Bay. Den så fin ut og jeg lukket øynene, ba en bønn og la inn et bud på 10 000 USD. Det var ganske nervepirrende å vente på tidsfristen som da var på 2 dager og noen minutter. Men ingen andre la inn bud, så jeg var ganske skjelven da jeg fikk mail om at jeg fikk budet.

Det var i Nov 2011. Den kom til Norge i Feb 2012. Fikk sjokk da de åpnet containeren og så at en Electra Glide hadde veltet over min og ødelagt kassa bak og litt div annet. Så det bar rett på verksted. Så derfra til verksted her oppe, hvor v i har drevet på helt til august nå i høst.

Dette er en Harley Davidson Servicar 1968 mod. 750 cc. Ca 23 Hk. Elektrisk starter. Tankgir og fotclutch. 3 trinns girkasse og revers. Differensial. Hun heter Bertha, oppkalt etter min elskede, gamle Newfoundlandshund Berta.

Dette har jeg gjort med den: Montert skiltlys - Overhalt bremsene bak, dreid tromler og skifta bremsbånd, nye bremsefjærer – Smurt opp justeringsskruer – Nye bremsesylindere – Ny bremsepumpe – Tømt og fylt ny girolje – Bremseveske – Sjekka bremser foran – Skifta starterhus – Demontert og montert startkrans - og clutch – Rensa forgasser – tømt og rengjort bensintank – Ny gassvaier – Ny bremsehendel – Smurt opp brytere – Justert stiftåpning – Stramma kjede – Smurt alle fettnipler – Kobla lys – Nye pærer – Sandblåst, pussa og lakkert felgene – Nye dekk, MC dekk foran og classic bildekk bak – Nytt luftfilter – Nye plugger – vaska og polert – Pussa krom.

Med frakter, moms, avgifter og deler har den nå kostet meg kr  135.000.- hittil…… Skal skifte tenningsbryter og div ting i løpet av vinteren.

Jeg var rimelig spent da jeg skulle vise den for biltilsynet. Hadde hørt noen skrekkhistorier. Men det gikk veldig bra. I og med at den er veteran og produsert før de nye reglene, så var det egentlig ikke noen restriksjoner i det hele tatt. De veide og målte henne og sjekka lys . I og med at den er fabrikkbygd sånn og at jeg hadde alle spesifikasjoner i boka som fulgte med, så var det veldig greit.

På  veteran sykler  kan man også velge skilt nr selv, hvis det er ledig. Og jeg valgte da D som var på seksti tallet,  68 for 68 mod og 750 for 750 cc……..D 68750…… Fint, synes jeg, he, he….

I og med at den ikke går så all verdens fort ..(men den er sterk)..og jeg er litt opp i åra, så har jeg satt på bokstaver bak på kassa med ….. Grandma’ on tour…..(Bestemor på tur)….. Da håper jeg folk smiler litt og blir i godt humør i stedet for å bli irritert på meg, der jeg tøffer av sted.

Prisene ligger fra 2-3000.- USD for et fullstendig restaurerings objekt,  opp til  30 000,- USD for en ferdig restaurert.  Så kommer innenlands frakt, shippingfrakt, moms på både kjøpesum og frakt, engangsgebyr og andre gebyrer og + + + i tillegg til kjøpesum. Så det er et regnestykke hele vegen.

Jeg har en hjemmeside fra den gangen jeg satt bakpå……bakpaamc.com (Den er dessverre ikke helt oppdatert for tiden, har ikke tid, he, he)...Der er mange bilder fra flere MC turer i USA som jeg har vært på.... og det står en del om, og mange artige gamle bilder av Harley Servicar. De begynte å produsere dem i 1932 for bilverksteder. Så tok Forsvaret, Politiet og Brannvesenet dem i bruk. Men endte til slutt opp som ”morsomme” firma sykler, show og paradesykler. De er sjeldne på gata i USA også i dag. Og min Bertha får mye positiv oppmerksomhet her også. Har til gode å se en kjørbar på gata her i Norge, vet dere om noen så link til meg….

Jeg stortrives, men tar det pent i svingene foreløpig, hun er litt som en hannhund som løfter på bakbenet he, he…..Jeg kjører så lenge det ikke er glatt på veien og gleder meg til neste sommer. 

21. mai 2012 - Likevel MC på messe i Førde

Arkivbilde
Arkivbilde

Torsdag 25. mai blir det avholdt hjelpemiddelmesse i Førde. Likevel MC Norge vil være tilstede med begge syklene våre og vil bidra til å spre budskapet om at "Alt er mulig "! Er du i området så stikk innom oss :-) !

20. november 2012 - på ann igjen !!

Redaksjonen har de siste månedene vært ute av spill og er nå tilbake - vi beklager at vi ikke har fått oppdatert sidene våre så ofte som vi gjerne skulle. Nå er vi i gang igjen :-) !

20. mai 2012- MC Gudstjeneste i Braganes kirke og offer til Likevel MC!!

Bilde: Ida Husøy
Bilde: Ida Husøy

Sist lørdag ble det holdt en MC Gudstjeneste i Braganes kirke i Buskerud. 400 sykler kjørte i kortesje fra Hokksund til Braganes kirke og syv av syklene ble kjørt inn i kirken. Arrangementet er ment å synliggjøre motorsyklene i trafikken og å minnes de som har blitt drept i trafikken. Under Gudstjenesten ble det tatt opp kollekt. Det ble bestemt at overskuddet av dette skulle gå til LIkevel MC Norge. "Vi er utrolig takknemlig for dette" , sier leder i Likevel MC Norge Hein A. Kvalheim

Se reportasjen og flere bilder fra Gudstjenesten ved å klikke her

21. mai 2012 - Trikemøte og info om Likevel MC Norge på møtet med Landsforeningen for Ryggmargsskadde i Hordaland i kveld !

Arlivbilde
Arlivbilde

I dag kl. 18.00 avholdes medlemsmøte for Landsforeningen for Ryggmargsskadde i Hordaland (LARS). Likevel MC Norge kommer med begge syklene og har invitert alle Likevel MC sine medlemmer i området til infomøte om triken sammen med LARS sine medlemmer. Møtet av holdes på treningshallen på Spinalenheten ved Haukeland Universitetssykehus. Om du vil vite mer om Likevel MC Norge og syklene våre så møt opp !!

29. april 2012 - Vårmønstring igjen!

bilde: ba.no
bilde: ba.no

Nok en gang var vårmønstringen i Bergen i et nydelig vær. Likevel MC Norge var på plass med en mann -- Kjell Ove og begge syklene. Sammen med 2000 andre sykler var det god stemning og vi kom i kontakt med mange spennende mennesker.

24. mars 2011 - Likevel MC Norge i Vestnytt

Foto: Jarle Pedersen
Foto: Jarle Pedersen

Lokalavisen Vestnytt på Sotra har i dagens nummer en artikkel om Likevel MC Norge og leder Hein A. Kvalheim. Les artikkelen under

vestnytt_20110324_bare_likevelmc.pdf

03. april 2012- og her er en til..

forerlos2.jpg

Som nevnt er det mange tenkisk flinke med mye kreativitet. Her er en av dem: http://www.youtube.com/watch?v=DsITrUVEU_8

07. Mars 2012 - Sykkel til Salgs

geir_bedin_141.jpg

Vårt medlem, Geir Bedin, vurderer å selge sin Kawasaki 750 for å ta løs på nytt prosjekt. Geir har bygget sykkelen om slik at den kjøres med venstregass og venstrebrems.

Se annonsen under kjøp og Salg 

- der ligger også flere bilder  (klikk her ) 

tekniske_endringer_geir_bedin.doc

05. mars 2012 Styret er gjenvalgt!

Bak f.v. styremedlem Kjell Ove Oppedal, medlem Ed B. Larsen, varamedlem i styret Terje Wollertsen og varamedlem i styret Grethe Fure. Foran f.v. medlem Tom Tyskeberg, medlem Siv Jorunn Fossum og leder av styret Hein A. Kvalheim. Foto: Jarle Pedersen
Bak f.v. styremedlem Kjell Ove Oppedal, medlem Ed B. Larsen, varamedlem i styret Terje Wollertsen og varamedlem i styret Grethe Fure. Foran f.v. medlem Tom Tyskeberg, medlem Siv Jorunn Fossum og leder av styret Hein A. Kvalheim. Foto: Jarle Pedersen

Etter årsmøtet i Likevel MC Norge er resultatet at årsmelding og regnskap er godkjent og styret ble gjenvalgt. Styret takker for tilliten og gleder seg til å ta fatt på oppgavene som ligger foran i 2012!

2. April 2008 - Stjørdal MC `s internblad
stjordal.jpg
Stjørdal MC er en av de støtteklubbene som har vært med oss lengst. De har begynt å gi ut nyhetsbrev til medlemmer og andre i deres nettverk. I aprilutgaven har de omtalt Likevel MC Norge og det arbeidet vi driver. Les deres nyhetsbrev her:
Nyhetsbrev_stjordal_april_2008.pdf

21. mai - Trikemøte og info om Likevel MC Norge på medlemsmøte for Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS).

larsm_te_2012.jpg

Mandag 21. mai stilte Likevel MC Norge med begge syklene på medlemsmøte til LARS og hele styret vårt var tilstede. I tillegg var alle medlemmer i Likevel MC Norge i regionen innkalt til informasjonsmøte vedr. bruken av vår nye trike. Oppslutningen var vel i beste fall moderat, men vi møtte flere interesserte blant de fremmøtte og både triken og Skolesykkelen var "prøvesittet".

Noen bilder...

01. desember 2011 - Flott artikkel i Vognløftet

vognl_ftet_2011454.jpg

Norsk Sidevogn Klubb har i siste nummer av sitt organ Vognløftet laget en flott reportasje om den nye triken vår. Les artikkelen på linken under

likevel_mc_vognl_ftet_2011.pdf

24. mai 2012 - stor oppslutning for Hjelpemiddelmessen i Førde

messe_i_f_rde_2012.jpg

Flere hundre mennesker var innom Hjelpemiddelmessen i Førde 24. mai. Vi tok begges syklene med oss og hadde en fantastisk tur til og Fra Førde i tillegg til at vi møtte masse flotte folk - noen mer interessert i det vi hadde med enn andre :-). VI må oppsummere messen som en suksess !

Forhånd.1234567Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER.