MENY

25. november- Utvikling av støtteben

university_og_california_-_st_tteben.jpg

Universiity of California har hatt en prosjekt med utvikling av "støtteben" for MC. Det er ikke ulike andre prosjekter, men de har startet på skratch og bygget denne løsningen i løpet av 4 månder- sjekk ut:

Klikk her eller på bildet

17. april - Ultimat street machine

ultimat_street_maschine.jpg

Om du er rullestolbruker vil du gjerne ha med deg rullestolen om du skal ut å kjøre MC. Denne karen har tilpasset sin Harley slik at dette går som en kule ;-)

Se og bli inspirert : (klikk her eller på bildet)

26. juni 2020 - Vi selger triken!

img_0644.jpg

På grunn av lite bruk og en drøm om et nytt prosjekt selger Likevel MC Norge sin tilpassede trike. Det er en Honda Goldwing GL 1800- 30 year edition ombygget til trike , type EML Martinique. Den er gått ca 51 000 miles og er en 2005 modell med tilhørende henger. Vi er antydet en prs på 300 000 kr i innbytte ved kjøp av ny sykkel. Sykkelen går som en klokke og er tilpasset slik at giringen kan gjøres gjennom en kliktronik girskifter med knapper på styret og både for- og bakbrems er koblet sammen slik at begge bremsene betjenes med en hendel.

Dersom dette kan være av interesser for deg - ta kontakt med Kjell Ove Oppedal på tlf. 901 88 675.

04. juni - Haralds prosjekt

Medlem Harald Fjeldstad ble i 2010 utsatt for en arbeidsulykke. Hans historie vitner om en som ikke gir seg og som vinner!!

Harald skriver sin historie:

Jeg er en gutt på 38 år. 

I 2010 var jeg utsatt for en arbeidsulykke. Jeg jobbet i Gjøvik Brannvesen som feier. Det var første frostnatten og jeg var oppe på et gårdsbruk for å utføre en feiejobb. Men det var feil og mangel på takstige, noe som medførte at takstigen løsnet og jeg hadde et fall på 8 meter og knuste ryggvirvel L1.

Jeg har alltid likt ting som durer å går. 
Og i påvente av handikapbil kjøpte jeg meg en Kymco Atv 500cc. Denne fikk jeg hjelp til å lage en type kran til å heise rullestolen opp og ned. Det vi brukte som deler var en motor fra et elektrisk hjertebrett og en søsterhjelp som løftearm. Da jeg ikke var sterk nok i muskulatur til å gjøre dette selv.  Denne ble da solgt når jeg fikk min bil. 

Etter 6 år i rettssystemet fikk jeg endelig min erstatning og jeg bestemte meg for å unne meg selv en motorsykkel. Jeg hadde eks antall timer på Finn.no for å finne en sykkel jeg kunne tenke meg. Og til slutt fant jeg den rette. Så jeg og min far reiste til Harley Davidson i Sarpsborg for å se på en Harley Davidson Trike Triglide. Det tok ikke lang tid før enn bestemmelsen ble tatt, og en ny sykkel ble bestilt. 

Harley Davidson i Sarpsborg tok på seg ombyggingen av sykkelen. De bygget den om fra manuell giring til elektronisk giring. Der brukte de Pingel premium elecronic up/down shifter. Flyttet fotbremsen opp til hendel. Ble det brukt Kliktronic bremsesystem. Monterte på tilhengerfeste. På tilhengerfestet har jeg bygget om et sykkelstativ hvor jeg henger rullestolen på. For å ha noe å holde meg fast i når jeg beveger  meg fra sadelsete til rullestolen ble det montert Air wing fender rail Trike.

Sykkelen har stort bagasjerom, og topplokket Air wing tour-pac luggage rack er det god oppbevarings plass. Den er også utstyrt med cruise control, dab radio, navigasjon og intercom. Har behandlet den med Drop off ( keramisk lakkbeskyttelse ) for å forenkle vaskejobben noe.

Sykkelen er stabil og lell kjørt, noe som gir deg en fin kjøreopplevelse. Og tiltrekker seg mye oppmerksomhet. 

Litt teknisk:

Motor
Twin-Cooled™ Milwaukee-Eight™ 107 Motorstørrelse 1746cc    

Dekk

Foran
Black, 7-Spoke Cast Aluminum / 16" / Dunlop® D402F MT90

Bak
Black, 7-Spoke Cast Aluminum / 15" / Dunlop® Signature P205

Lengde 2670mm

Setehøyde 735mm.

Bensinkapasitet 22,7L

Tørrvekt: 546.0 Kg

Se bilder fra Haralds arkiv i karusellen..

26. mai 2020 - Per`s forvandling

Per kjøpte en Honda Gold Wing og tenkte at det var ganske så rett frem å utvide fa A1 til A førerkort. Så enkelt var det ikke. Der sto han med en sykkel han ikke hadde førerkort for. Per er løsningsorientert og så litt til siden og fant ut av en løsning ville kunne være å bygge om Gold Wingen til trike. Han skriver:

Kan fortelle at ombyggingen kostet 165.000 kr. Det ble utført av Goldwingspesialisten, Kjell Brogård på Maura. Dyktige folk, bare 3 personer, og som er sertifisert for ombygging av Trike-kit fra CSC, Carlifornia Sidecar. Denne fabrikken bygger kit for flere mc-merker, som HD og mange andre. Kvaliteten fra CSC skal være absolutt i toppsjiktet når det gjelder Trike.

Min sykkel er en 2004 mod og hadde kun gått 23000 km når ombyggingen ble gjort. Dersom sykkelen ikke hadde vært så strøken som den er og hadde hatt mange tusen km på telleren, hadde jeg sett på andre muligheter for en Trike. Kjell Brogård har vært i Carlifornia selv 1-2 ganger i året for å laste opp kjøpte importsykler i container, samtidig har han en eldre «agent» der borte som er oppkjøper for ham på brukt. Jeg ville nok tjent noen kroner ved å bestilt en brukt Trike fra USA fra Kjell Brogård, men nå er sykkelen nesten ny da, og Koronaen har gitt dette markedet en smell i forhold til kronekursen og Kjell sier han ikke vil ta inn en eneste sykkel før dette endrer seg.

Håper dette kan være til noe hjelp.

Takk for at du delte dette Per!

Sjekk ut : http://www.goldwingspesialisten.no/

06. mai 2020 - Her er hele artikkelen i lesbar form!

ba.jpg

Den flotte artikkelen til Per Haukaas og bildene til Rune Johansen kan du se på linken under - gled del og del :-)!!

2020-05-02_bergensavisen_-_02-05-2020_print.pdf

29, april 2020 - 1000 Følgere på Facebook!!

happy_biker_23.jpg

I dag nådde vi det første målet vårt i forhold til sosiale medier- 1000 følgerer på Facebook!!!

Gratulerer til oss alle og tusen takk til alle dere som har utfordret og delt!!

Vi følger opp med målet om 50 nye betalende medlemmer i 2020- sjekk ut linken vår og verv deg selv eller en venn!! Vi planlegger vervepremie(r) ;-)

https://www.likevelmc.no/skjema/innmelding-enkelmedlem

26.mars 2020 - ShiftFX en løsning som gjør en manuell girboks om til automat

shiftfx.jpg

I blant kommer det løsninger som virker for god til å være sant. Dette er en slik. Produsenten hevder at den kan brukes på alle sykler med gassvaier...

Se nettsiden og videoene som ligger under her:

https://www.bikesrepublic.com/news/bulletin/the-shiftfx-electronic-shift-transmission/

https://www.youtube.com/watch?v=LlTX0lYRjt0 (litt amerikansk ja...)

https://youtu.be/TItITwGjVtg

12. mai 2020 - Herlig bygg fra Tyskland

Et av våre medlemmer på Bryne dro til Tyskland i 2015 og fikk bygget denne herlige BMWèn. Føreren har amputert en fot og har et plan som sidevogn. På planet har han laget til en kasse der han legger sin elektriske rullestol (sammenleggbar) og i tillegg har han montert 2 rør der han setter krykkene sine. 

Sykkelen har i tillegg modifisert girskifter og egenbygget revers. Sykkelen ble bygget av firmaet Mobec i Tyskland. Klikk på bildene og se de fine løsningene!

22. desember 2020- Stor gave fra Alf Graarud motor AS

alf_graarud_motor.png

Forleden dag fikk vi følgende hilsen :

Hei,
Vi ønsker gi en gave til jul til deres gode arbeid så flere kan kjøre mc.
Kan du sende meg kontonummer så fører vi over en donasjon?

 God jul til dere alle

Takk til dere hos Alf Graarud motor for at dere ser oss og arbeidet vi gjør- takk!!

07. september 2020 - Stor gave fra Sparebanken Vest

sparebankenvest-logo.jpg

Sparebanken Vest har i løpet av Likevel MC `s 19 årige historie bidratt med anseelige midler for at vi har kunnet holde hjulene, bokstavelig talt, i gang. Denne gangen har vi søkt om midler til prosjektet vårt med å skaffe en ny sidevognsykkel- og de stiller med 20 000 kr.!!!

Vi er veldig takknemlig for den rause gaven!!

17. juni 2020- Spennende møte om fremtiden!

En entusiastisk gjeng!
En entusiastisk gjeng!

Så har Likevel MC Norge hatt sitt andre samarbeidsmøte med Bergen MC klubb/Norsk sidevognklubb om vårt neste spennende sidevognsprosjekt. Sammen med oss har vi Erlig Pettersen og Trond Hansen. Trond snakker flytende tysk og vil ta dialogen med tyske leverandører som kan bidra inn i prosjektet. Om vi får det til vil triken bli skiftet ut med en ny Honda Goldwing med sidevogn i "Likevel MC -style" der du kan kjøre rullestolen opp i sidevognen før forflytning til setet. Dette vil bli en skolesykkel og symbolsykkel som vi håper å kunne realisere. Følg med, følg med....

14. august 2020 - Stor gave fra Stella Polaris- "Omtanken"

stella_polaris.jpg

I sommer fikk vi i Likevel MC telefon fra Frimurernes MC klubb Stella Polaris. De har et årlig prosjekt som de kaller "Omtanken" der medlemmene oppfordres til å gi et beløp tilsvarende en tank i omtanke til andre. Dette har for årets tildeling gitt tilsammen 40 000 kroner og Likevel MC har fått 20 000 av disse!!

Les mer om Stella Polaris her

Les mer om "Omtanken" her

Vi takker medlemmene og styret i Stella Polaris så mye for den store gaven og omtanken!!

happy_biker.jpg

29. mai 2020 - Medlemsvervingen er i gang!

De første 10 nye medlemmene er i boks!!

VI har startet en medlemsvervekampanje i 2020. Målet er 50 nye medlemmer og 10 nye støtteklubber i år! Litt voldsomt? Vi tror ikke det. Bli med oss og bidra og spre og del så mye du orker. 

Det koster kun kr. 150 å være medlem i Likevel MC Norge- det er 41 øre pr. dag :-)! Billigere medlemsskap finnes knapt i Norge.

Her er linkene for medlemsskap for enkeltmedlemmer:

https://www.likevelmc.no/skjema/innmelding-enkelmedlem

Og her er for klubber (det koster 550 kr. pr. år):
https://www.likevelmc.no/skjema/innmelding-klubber

Når vi målet blir det fine vervepremier ;-)!

LIK OG DEL!!

13. mai 2020 - Se medlem Henning Bortne sin video!

henning_bortne2.jpg

Medlem Henning Bortne har kjørt Can Am Spyder i mange år. han har laget til en video der han viser hvordan han tar med seg sin elektriske rullestol og hvordan festet er laget til.

Sjekk den ut her : (klikk her eller på bildet)

04. mai 2020 Har du problemer med å rygge med sidevogn?

mover.jpg

Mange sliter med å flytte motorsykkelen når det står i ro - ikke minst å rygge med den når den er opkoblet vogn. En ombygger har bruke en av delene til en campingvogn "mover" og koblet den til sidevognsykkelen. Da kan den styres med en fjernkontroll. Se løsningen her:

https://www.youtube.com/watch?v=Fvp6GLmpeVE&feature=youtu.be

02. april - Bli medlem i NMCU!

Foto: Jarle Hole
Foto: Jarle Hole

NMCU er norges viktigste motorsykkelorganisasjon. For å overleve trenger de så mange medlemmer som overhode mulig. NMCU har siden oppstarten vært en av Likevel MC Norges viktigste støttespillere. Vi oppfordrer deg derfor herved - bli medlem i NMCU og la dem ta de store sakene for deg som motorsyklist!!

https://nmcu.org/bli-nmcu-medlem/

24. mars 2020  Kliktronic girskifter løser jobben godt!

klicktronic2.jpg

Dersom du sliter med å skifte gir pga en stiv ankel eller fot finnes det en super løsning rett rundt hjørnet. Kliktronic girskfiter er en solinoid ventil som skifter gir for deg gjennom en sylinder og knapper på styret. Likevel MC bruker denne løsningen på triken vår.

I england koster denne fra 599 GBP 8 ca 7800 + mva direkte fra produsenten (https://www.kliktronic.co.uk/products/kliktronic

Se video hvordan det fungerer her

05. mars 2020 Veteran tar løs på flere hjul!

veteran_paraplegiker.jpg

Richard Neider, en militær veteran og paraplegiker, trodde at han aldri ville kjøre MC igjen. Men med sin nye Indian Scout Bobber, komplett med rullestolfeste og sidevogn, har han bevist at han tok feil..

 

Se den flotte videoen av Richard her.

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.