MENY

28. november 2018 - Første paraplegiker med backflip på motorsykkel

bruce_cook.jpg

Bruce Cook ble lammet etter en ulykke, men ga ikke opp MC-drømmen! I 2015 gjennomførte han, så langt vi vet, verdens første backflip på motorsykkel gjennomført av en ryggmargskadet fører. Sjekk snutten her (eller klikk på bildet):

https://www.youtube.com/watch?v=GTMg1Wk5psU

19. november 2018 - Doug Henry kjører motorcross

paralyced_mototrcross_rider.jpg

Denne youtubesnutten viser Doug Henry og hans motorcross-sykkel som er ombygget slik at han kan kjøre den til tross for at han er lam. Det er gjort noen teknikse modifikasjoner, men det meste i øyenfallende er rammen rundt sykkels om verner ham om uhellet skulle være ute. Man kan om man vil...nok!

Klikk på bildet eller her: https://www.youtube.com/watch?v=3_12lkl-hVA 

19. november 2018 - Sorry....

thinkstock_rf_photo_of_happy_sad_faces.jpg

Hei! Det har kommet lite nytt fra hjemmesiden vår i det siste. Det er mange personlige årsaker, men vi tar tak igjen og skal bringe glede og muligheter ut til alle som ønsker å følge oss på siden vår og på Facebook, så bare følge med 

31. mai 2018 - fantastisk Jumbo Run i Bergen

20. mail ble det årlige Jumbo Run arrangert i Bergen av Norsk Sidevognklubb og Bergen MC Klubb. Arrangementet samlet sidevognsykler fra hele landet og mange fikk seg en minnerik tur denne dagen. Så mange påmeldte var det at det ble satt opp et lite "mini Jumbo Run" den 29. mai for de som ikke fikk plass den 20. mail. Likevel MC Norge og Bjørn Heradstveit fikk være med begge dagene med skolesykkelen vår. Dette ble siste oppdrag for sykkelen og den er i skrivende stund på vei til nye eier i Trondheim

13. april 2018- The Sidething

the_side_thing.jpg

Noen har mye lideskap, noen har mye penger, noen skader seg og noen er borti alt. På denne youtubesnutten finner du en slik kar. En stilig rullestol opp i en stiling sidevognsykkel - begge lakkert så de matcher. Se og nyt:

https://www.youtube.com/watch?v=KLUdfJbGIus 

06. mars 2018- Årsmøtet er gjennomført !

likevelmc_logo.png

Da er årsmøtet for 2017 gjennomført og deltakelsen har vært stor. Over 50 av de rundt 70 stemmeberetigede har avgitt stemme i februar og gjennom dette godkjent årsmelding og regnskap og gjenvalgt styret. Styret takker for tilliten !!

13. februar - Jumbo Run til Bergen 20. mai !

invitasjon_passasjerer.jpg

Bergen MC klubb arrangerer Rumbo Run i Bergen søndag 20. mai. Likevel MC Norge ønsker å delta og arrangørene inviterer passasjerer med på tur i invitasjonen skriver de:

Vil dere være med å kjøre tur på motorsykkel med sidevogn? Og få en opplevelses dag på en besøksgård?

Alle som har bruk for en oppmuntring i det daglige, er velkomne til å være med oss søndag 20 mai 2018. (Søndagen i pinsen) Både enkelt personer og grupper kan bli med.

OBS: Forhåndspåmelding påkrevd!!

Har dere lyst til å være med? Det koster ingenting, og blir garantert gøy!

Datoen er søndag 20 mai kl 12.00. Oppmøte på Sætregården i Hordvik i Åsane. Alle påmeldte vil få komplett program og veibeskrivelse når det nærmer seg. For mer info om Norsk sidevogn klubb og Jumbo Run se www.sidevogn.com

Vi kjører uansett vær, og har et opplegg for innendørs lunsj og premieutdeling.
Vil dere være med?
Kontakt Erling T. Pettersen på post@sidevogn.com eller 928 32 782.

Hilsen oss i Bergen MC klubb og Norsk Sidevogn klubb

Presentasjon av Jumbo Run
Jumbo Run startet i England i 1961, og tanken var at handikappede barn skulle få oppleve naturen på en trygg og spennende måte som passasjerer i en sidevogn. I 1963 fikk treffet sitt nåværende navn, da de besøkte en dyrehage som hadde en elefantunge som het Jumbo. I Norge ble det arrangert for første gang i 1977, og har siden blitt arrangert hvert år. Treffet arrangeres også i mange andre europeiske land.
Jumbo Run i Norge i dag: Treffet arrangeres hvert år i pinsen, og sidevognsyklene kommer fra hele landet. Passasjerene ankommer på kjøredagen, og får en tur i sidevogn, tilbud om ridning, boller, brus, pølser og premieutdeling. Alt er gratis!!
Treffet flyttes rundt om i landet, og arrangeres av lokale klubber i samarbeid med Norsk Sidevogn Klubb.
Passasjerene: Det er opp til den lokale arrangøren å velge passasjer gruppe, men det skal selvsagt være noen som trenger en oppmuntring i det daglige. Her er vi ganske åpne  Vanlige passasjer grupper de siste 10 årene har vært: Fysisk handikappede, psykisk handikappede, barn fra sykehus, kreftsyke, epilepsi, eldre, bofellesskap osv.
Gjennomføring: Når passasjerene ankommer, så blir de registrert og få tildelt en sidevogn. Vi har muligheter for individuell tilpasning. Noen vogner er mer lukket enn andre, og noen har plass til 2 store eller 2 små. Ikke nøl med å ta kontakt om dere har spørsmål. Så kjører vi en ca 20 minutters rundtur. Vi kjører alltid i kortesje, og det står tohjuls motorsyklister i alle kryss og stopper trafikken.
Etter kjøreturen er det premieutdeling og mat. Alle får t-skjorte med Jumbo Run logo, diplom og klistermerke. Så kan man gå rundt å kikke på dyrene, og få seg en ridetur for de som ønsker det. Sætregården har også tilbud om handikapp ridning.

20. desember 2018  - Raus BMW klubb!

fjord_size-small.jpg

BMW Mc Fjordlaget har tidligere i vår arrangert Fjordrally i sitt distrikt.  i En hyggelig sms melder de at klubben har besluttet at Likevel MC Norge skal få en del av overskuddet- 3 000 kr.! Hjertelig takk til alle i BMW Mc Fjordlaget!

16. august - Trikeentusiast, er Sturgis trike noe for deg ?

sturgis_trike.jpg

Sturgis trike tilbyr trikesett for ombygging av Honda Goldwing og Honda Valkyrie. Settene koster fra ca  9 000 USD. I tillegg kan man velge mellom ulikt tilleggsutstyr som andre lykter, parkeringsbremser etc. 

Settene bygger om gaffelen slik at man får trike gjennom to hjul foran. Den ligner da litt på konseptet til Can am Spyder, men har selvsagt et helt annet konsept i bånn.

http://sturgistrike.com/models/

sjekk ut 
filmer av Sturgis trike her

19. juni 2018 - Trafikksikkerhetsdag i Trondheim

geir_arne_skogstad_trafikksikkerhetsdag_2018.jpg

Lørdag 2. juni ble Likevel MC Norge invitert til å være med på trafikksikkerhetsdag i Trondheim i regi av Statens Vegvesen og NMCU.Dette var en fagdag, hvor ulike aktører fikk muligheten til å fortelle om seg selv og sin virksomhet, og hvordan vi sammen kan påvirke den enkelte MC fører slik at vi oppnår en trafikkultur som fremmer trygghet for alle.

Medlem Geir Arne Skogstad deltok for Likevel MC Norge og pratet med dem som var interessert innenfor vårt felt. Takk til Geir Arne !

14. mai 2018 - Artikkel i bladet til Ryggmargsskadelaget- "Patetra"

patetra_1_2018.jpg

Landsforeningen for Ryggmagsskadde (LARS) har et flott blat til sine medlemmer. I siste utgaven er det en fin artikkel om arbeidet vårt i Likvel MC Norge. Klikk på bildet for å lese hele bladet eller på linken under for å lese artikkelen om Likevel MC 

patetra_1-2018_likevel_mc.pdf

27. april 2018 - Ryggmargsskadet med Can Am Spyder

spyder157.jpg

Har du ikke ben å støtte deg på kan det ofte være greit å ha en sykkel med et ekstra hjul. Det kan være seg en trike, en sidevognsykkel eller, som her, en Can Am Spyder. Her viser eieren Gabriel Bourgault hvordan han kommer seg på og også hvordan har har løst utfordringen med å få med rullestolen- det finnes (nesten) alltid en løsning !

Se filmen her!

17. april 2018 - Geir er klar med ny sykkel

img_6079.jpg

medlem Geir Bedin er en nevenyttig kar. Han har kjørt sykkel i mange år  til tross for at han kun har en arm som virker som den skal (Total plexus brachialis(65%)) . Vi ba Geir om en beskrivelse av sitt nye prosjekt. Han svarte slik:

Hei Likevel mc!    Her kommer kortversjonen ift min nye "baby". Jeg kjøpte MT-10'n i september (kom med Hurtigruta)og har bygget den i løpet av vinteren. Det er i korte trekk akkurat lik ombygging som jeg har gjort tidligere, kun gassrulle og bremsehendel flyttes over til venstre arm. Det ble litt mer jobbing denne gangen pga at denne mc'n har cruisecontrol som medfører at alle brytere under hendlene må brukes for at cruisecontrollen skal fungere. Denne gangen måtte jeg også maskinere delene/brakettene til speilene for i det hele tall få plass til de på styret. Alt ser ut til å fungere skikkelig fint og 160 hk på 210 kg med en arm er skikkelig heftig. Som sagt, torsdag skal den prøves av statens vegvesen, det blir interessant. Denne gangen skjer det i Trondheim. 9 mai drar jeg på min 4. europatur. Da skal alpene kjøres i 13 dager. Mvh Geir Bedin

Vi er imponert over det som er gjort og ønsker Geir til lykke med den nye sykkelen  og god tur til alpene !

04. mai 2018 - Vi selger skolesykkelen

Nå legger vi skiolesykkelen ut for salg. Utbudet er 75 000,-. Klarer vi finansieringen vil vi vurdere å anskaffe en nyere sykkel med samme løsning.

sjekk ut :

https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=119690944

25. april 2018 - Dordi er på veien igjen !

dordi.jpg

I dag fikk vi en utrolig hyggelig hilsen som du kan lese her

Hei !

Mitt navn er Dordi Settemsdal og kommer fra Surnadal på Nordmøre i Møre og Romsdal.
Den 26.juli 2015 startet en fin planlagt ferietur sammen med min samboer. Vi skulle på mc-ferie Vestlandet og østlandet. Etter bare ca 1 time av ferietimen ble det bråstopp på den fine turen.
En hjort kom plutselig byksende ut i veibanen og vi veltet med påfølgende etterpå. GoldWingen med henger reiste seg opp igjen, og kjørte av seg selv over veien og nedi ei grøft og der stoppet den.
Igjen lå vi i veibanen, men Oskar kom seg opp av seg selv og begynte sammen med andre førstehjelp på meg som lå igjen i veikanten.
Det ble «blåtur» til Molde sykehus og kun ett kne ble litt ødelagt. Min samboer ett lite brudd i høyre tommel og ble sendt hjem samme kveld med gips. Jeg måtte ligge til observasjon 2 dager, men vi priste oss lykkelige at de var alt ok tross alt om en meget lang rekreasjonsperiode framover.
Etter ulykken ble jeg nok litt skjeptisk til å sitte på mc igjen, men min kjære samboer som er en meget god og erfaren mc kjører fikk meg bak en mc igjen, og mange fine småturer hadde vi.
Våren 2016 begynte Oskar å se på finn.no for å finne en egnet mc for mitt handicap, så jeg evnt kunne begynne å øvelseskjøre selv som sjåfør.
Oskar kjøpte en Suzuki Intruder 600 og øvelseskjører ble jeg med hele 700000 km i 2016. Blant annet østlandstur på DragRace Gardermoen etc. I ett forykende stygt vær.
I min øvelseskjøringsperiode hadde jeg mye kontakt med organisasjonen Likevel Mc, og de i sammen med Oskar overbeviste meg til å ta teorien for ett lite push for kanskje da ble det lettere å bestemme seg for å kjøre opp.
Likevel Mc var behjelpelig med flere tips om både hva jeg skulle orientere evnt kjøreskole og hvilke hjelpemiddel jeg kunne ordne på min Intruder.
Etter en operasjon april 2017, så det lovende ut for å kanskje å bestemme seg for å ta kjøretimer.
Etter infoark med tips fra Likevel Mc tok jeg kontakt med en toppers kjøreskole i Molde, og plutselig innen 14 dager hadde jeg både kurset og timer(ikke så mange) og kjørte opp juli 2017.
Så tusen hjertelig takk for både Likevel Mc, fysioterapaut ,samboer og kjøreskolen for at dette var mulig, selv etter den litt stygge mc ulykken i 2015.
I 2017 kjørte vi «bare» vel 900000 km, så hvor mange mil det blir i 2018 får vi se på </div><div class=

05. April 2018 - Diane og hennes Harley

diane_charlton.jpg

Diane Charlton var utsatt for en stygg motorsykkelulykke i Australia noen år tilbake. Ulykken forutsatte skade på hennes venstre arm og skulder slik at armen ble lammet. Hun ga ikke opp drømmen om å kunne kjøre igjen og ved hjelp av vår søsterorganisasjon NABD i England fikk hun prosjektet i gang og kjører nå sin Harley på 3 hjul med fotkløtsj og bakbremsen flyttet til venstre side ved siden av girskifteren. Se filmsnutten om Diane her :

https://www.youtube.com/watch?v=ffeFCJYoqe4

eller klikk på bildet..

05. januar 2018- Stor trike, men funksjonell !

wheelchair_trike.jpg

I blant er trikene store, men her er det kanskje nødvendig ? Den er stor og gir samtidig lett tilkomst og enkel lagring av stolen -sjekk ut :

https://www.youtube.com/watch?v=Ybb5D6ESIcg

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.