MENY

09. okt 2015 - Slik fikk Vilde det til med en hånd

fullsizerender4.jpg

7. august i år fikk vi melding om at Vilde hadde fått mopedlappen! Ikke underlig i seg selv, men Vilde er født uten høyre hånd og møtte noen utfordringer hun måtte løse før hun kom i mål. Slik forteller Vilde`s mor og far historien om mopeden og førerkortet:

Vilde er født uten høyre hånd. Det har ikke medført store hindringer for henne. Vilde begynte med kosmetisk protese da hun var 6 mnd., og var den første i Norge som startet tidlig med Myoelektronisk protese. Hun var da ca. 1 1/2 år.

Hun har alltid vært ei aktiv jente, som har mestret alt hun har prøvd seg på. Vi som foreldre har vært opptatt av at hun skal få gjøre ting på sin måte, og at manglende hånd ikke er en utfordring for å mestre ting. Til nå så har det vel kun vært blokkfløyte som har vært utfordrende. Ellers har hun mestret på lik linje/eller bedre som alt fra klatring, konkurranse trampett og fotball og lignende og har fulgt normal aldersadekvat utvikling og funksjonsnivå.  Hun spiller nå aktivt fotball i 1 divisjonen, og er med på Team Rogaland  i regi Rogaland Fotballkrets/ NFF. Hun har deltatt på samlinger i regi av kretsen siden hun var 12 år. Så til nå så har det ikke vært noe som har stoppet henne 

I utgangspunktet hadde ikke Vilde tenkt å ta mopedlappen, men da februar kom og det var 6 måneder til hennes 16 års dag ombestemte hun seg pga.  de andre venninnene hennes skulle ha lappen.

Vi snakket da med Sophies Minde og fikk ulike opplysninger og informasjon om fremgangsmåten for hvor vi skulle starte prosessen. Samt informasjon om Likevel MC.

Vi tok da kontakt med Likevel MC , og opplevde å få veldig god hjelp der på hva som var lurt å gjøre i prosessen. I tillegg fikk vi informasjon om Thea og hennes fars prosess på MC lappen. Jeg hadde en veldig hyggelig telefonsamtale med Theas far, og gode råd på veien.

Sophies minde lagde en protese tilpasset MC. Denne protesen kan også brukes i hverdagen, med et enkelt klikk bytte til vanlig hånd. Dette var klart i mars, og Vilde bestilte da Mopeden hun ville ha. Hun hadde i utgangspunktet tenkt å ha en moped med kåpe rundt styre, men vi valgte den enkleste varianten en Peugeot med åpent styre for ombygningens del. Vi fikk da kyndige mc-folk til å foreta ombygningen, ved å flytte frem-brems og gass til venstre side, gass ble da en ”choke-variant” slik som snøscooter som fungerer som en gass på venstre side på tommel, like under blinklys. Det ble bygget en fotbrems for bak-bremsen. En gikk da gjennom kåpen.

-MC opplæring: Vi meldte Vilde på Olas trafikkskole, og opplevde ingen hindringer eller spørsmål hos kjøreskolen. Vilde deltok her på opplæringen på lik linje som de andre elevene. Hun trengte ikke flere kjøretimer enn de andre. Hun brukte egen ombygd sykkel under opplæringen. Sykkelen var da ikke godkjent, men dette fikk vi vite etterpå av biltilsynet at skulle vært gjort i forkant. Viktig å merke seg. Nb: dette fikk ingen konsekvenser.

-Søknadsprosessen biltilsynet:

Vildes lege skrev en legeerklæring til bruk ved søknad om førerkort. Legen brukte noe tid i forkant av innsending i søknad, pga. manglende forståelse av regelverket hos det lokale biltilsyn. Det lokale biltilsynet fant ut etter at de hadde studert regelverket nøyere at Fylkesmannen IKKE skulle inn å fatte vedtak i saker der det er snakk om stasjonær nedsatt førlighet.( Helsedirektoratets veileder i behandling av førerkortsaker( IS-2070) kapittel 25.

I legeerklæringen stod det: at han mente at det er forsvarlig og at hun vil kunne ha en betryggende og forsvarlig manøvringsevne så lenge hun har en protese tilpasset til formålet samt en spesialtilpasset moped.

Ut over dette var det ikke noen utfordringer i søknadsprosessen. Vilde hadde en praktisk prøve på biltilsynet, sammen med en derifra. Her måtte hun bevise at hun hadde en sikker og trygg manøvringsevne. ( lik prøve som de som tar lett motorsykkel). Det gikk veldig bra og da var det kun teoriprøven igjen."

Dette var en flott historie som igjen viser at de som har litt pågangsmot og et godt støtteapparat får til det meste ! Takk til Vilde, Solfrid og Hugo for at dere delte denne historien med oss !

14.september 2015- Ryno, den enkle motorsykkel for deg med balanseproblemer ?

ryno_leftfrontangle_new.jpg

En kar i USA ble spurt av datteren om han kunne lage en motorsykkel slik hun hadde sett den i et dataspill. Resultatet ble Ryno! Den er tilpasningsdyktig til et bredt spekter av bruksområder, inkludert urban transport , offentlige sikkerhet , og industrielle kunder . Men det mest utrolige med Ryno er ikke nødvendigvis hva den kan gjøre - det er hvor lett det gjør det. Med litt trening er Ryno  så naturlig og enkelt som å sykle, sies det ..Ryno holder seg i balanse ved hjelp av en gyro. "Ryno er utformet for å ligne en vanlig motorsykkel i sine kontroller, og sittestilling gjør at du føler deg hjemme så snart du setter deg ned"- heter det i reklamen.

Sjekk ut deres hjemmeside: http://rynomotors.com og se videoen av sykkelen her:

https://www.youtube.com/watch?v=n7EcOGbJzZg

11.september 2015 - En super messe og en super gave !!

Bjørn Heradstveit tok i mot den flotte gaven fra Messefondet på vegne av Likevel MC Norge
Bjørn Heradstveit tok i mot den flotte gaven fra Messefondet på vegne av Likevel MC Norge

Hjelpemiddelmessen på Vestlandet ble igjen avholdt i FRAMO-hallen i Bergen . Over 650 deltakere var innom og messen hadde mye spennende å by på. Flere nyheter ble vist frem og mange var innom vår stand der vi hadde våre sykler på plass. Det er flott å møte så mange interesserte mennesker !

Hvert år deler Messefondet ut deler av overskuddet til frivillige organisasjoner som arbeider med og/eller for mennesker med ulike funksjonsutfordringer. I år var det Likevel MC Norge og Dagsentere som fikk tildeling og vi fikk hele 20 000 kroner ! Det må også tilføyes at Likevel MC har vært heldig og fått fra Messefondet flere ganger tidligere og vi er svært takknemlig for dette !

26. aug 2015 - Godt oppmøte på Funkisdagen i Bergen

funkisdagen_2015.jpg

Det var mange innom Likevel MC Norge sin stand på funkisdagen. De flest var opptatt  av den flotte kjøredoningen av en Trike, og ville ta bilde av den. Men vi kom i kontakt med både aktuelle kandidater for brukere av Triken, og foreldre med funksjonshjemmede barn som kunne tenke seg å bruke den. Vi var i kontakt med ca 10 personer som gav signaler om mulig medlemskap i Likevel Mc Norge, og et ønske om bruk av Triken. Ellers var det mange som bare ønsket å slå av en prat, og det er jo alltid hyggelig.

Bjørn

24. aug 2015 - Spreking fra Sola

grete_3.jpg

Grete Opsal fra Sola ville kjøre MC. Etter en mislykket ryggoperasjon fikk hun en ryggmargskade som ga henne utslag i ene foten. Hun tok dykkersertifikat, men etterhvert fikk hun lyst til å kjøre MC. Etter en telefon til Likevel MC Norge ble det bestilt flybilletter til Bergen og Kjell Ove Oppedal sto klar til å ta i mot henne og vise henne våre sykler og hvilke muligheter som finnes. Grete hadde en flott dag i Bergen og reiste hjem med mer kunnskap om hva som var mulig og med litt erfaring bak styret på våre 2 sykler. Vi følger spent med videre !

18. aug 2015 - Sikkerhetsdag for motorsykkel i Trondheim

trafikksikkherhet_2015_2.jpg

Søndag 16.august, og så langt denne sommeren, den varmeste dagen. Sola sender sine stråler utover 8 ulike stander på parkeringen til City Syd, og sørger for at motorsykkeldressen byttes ut med shorts. NMCU og Statens Vegvesen har fått i stand en dag med fokus på motorsykkel og sikkerhet. Målet er at det skal bli en årlig hendelse. 

 

Likevel MC ble forespurt om å delta sammen med bla MC-ravnene og NAF MC. Vi var tilsammen 8 telt som hver ble presentert av speaker Baard Danielsen. Arrangøren mente det var ca 150 motorsykler innom arangementet, og de fleste var innom standen til Likevel MC for å stille sin nysgjerrighet rundt ombygging av motorsykkel for funksjonelle behov. Det ble også delt ut visittkort til trafikklærere som ofte fikk henvendelser av ulik grad av tilpasning av kunder. Et vellykket arrangement som mest sannsynlig vil bli en årlig foreteelse, og Likevel MC stiller selvfølgelig! 

 

Siv Jorunn

13. aug 2015 - Ny Hjelpemiddelmesse på Vestlandet 10. september 2015

Torsdag 10. september blir det på nytt arrangert hjelpemiddelmesse på Vestlandeti Framo-hallen i Bergen. Likevel MC vil være tilstede på dette viktige møtepunkt mellom hjelpemiddelbjansjen - kundene og helsevesenet. Sjekk ut http://www.hjelpemiddelmessen.no/ 

Er du i området - kom innom for en prat og en kikk !

flyer_hjelpemiddelmessen2015.pdf

11. aug 2015- Likevel MC Norge blir med på trafikksikkerhetsdag i Trøndelag

trafikksikkerhetsdag_tr_ndelag_2015.jpg

Søndag 16. august arrangerer Statens Vegvesen i samarbeid med bla. NMCU trafikksikkerhetsdag for MC i Trøndelag. Her møter du
* Statens vegvesens kyndige sensorer og ombyggingseksperter fra region Midt
* NMCUs fylkessekretærer og kretsstyrer fra NT, ST og M&R
* ATL og Trafikkforum svarer på spørsmål om føreropplæring, lover/regler, trafikksikkerhet og førerkort
* NAF MC trafikksikkerhetskurs, nyttig kompetanse for både erfarne og mindre erfarne motorsyklister
* Likevel MC hva er mulig når ombygging eller tilpasning må til for å kunne dyrke MC-interessen?  Møt Siv Jorunn Fossum og hennes BMW med stilig løsning for å kunne kjøre på 2 hjul uten egne ben til støtte
* Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal bli alvorlig skadet eller drept i trafikken
* Røde Kors førstehjelp alltid nyttig å oppdatere kunnskap og ferdigheter
* Verkstedpersonell tilbyr teknisk gjennomgang av motorsykkelen din med flere.

Arrangementet går av stabelen  fra kl. 13 til kl. 17 på City Syd parkeringsplass

10.aug 2015 - Ryggmargskadd svenske på motorsykkel

cropped_trajk_kent_revedal_0033.jpg

NRK viste nylig sokumentaren om svensken Kent Revedal som skaddet seg stygt i en motorsykkelulykke. Kent Revedal var forretningsmann med hele verden for sine føtter. Så blir han hardt skadet i en motorsykkelulykke. Det forandrer hans liv for alltid. Han kan ikke gå, ikke sitte og halve kroppen har sluttet å fungere. Klarer han å gjenoppta livet sitt? Reporter Anja Kantor møter mennesker som er rammet av det ufattelige.Han forteller en sterk historie i dokumentaren på NRK (

https://tv.nrk.no/serie/naar-livet-vender/KOID33004414/sesong-1/episode-3#

 og på sin hjemmeside https://revedal.wordpress.com 

10. august 2015 - MC sete for barn med dårlig stabilitet/balanse

barnesete.jpg

En av våre MC - foreldre har forespurt om mulige løsninger for barn med svak balanse mht å sitte på sykkelen. Han kom opp med en løsning fra eBay som han vil forsøke. Sjekk ut dette på denne linken

03.mai 2015- Arne fikk det til !!

Arne Sveen er motorsyklist. For 3 år siden fikk han slag, bare 40 år gammel. Arne jobbet innen salg, men hverdagen hans ble plutselig en helt annen. Etter mye trening og rehabilitering har Arne omsider kommet tilbake på motorsykkelen. Det var et mål han satt seg tidlig. Han tok kontakt med Likvevel MC umiddelbart og vi samtalte om ulike løsninger. Samme med MC-Marine i Bergen og Rogstad Trafikkskole fantes løsningene Arne trengte. I starten ville han bygge om sin Harley, men med lammelser i høyre siden kom nye løsninger på bordet. En Honda NC 750 S med automatgir. Gassen ble flyttet til fingrene på venstre side (se bilde) og vips lot sykkelen seg mestre. Sykkelen hadde orginalt flyttet bremsen til vestre side, så ytterligere ombygginger var ikke nødvendig. Tidlig i vår tok Arne igjen kontakt. "Jeg vil kjøre sammen med Likevel MC til vårmønstringen - det har vært ett av mine mål hele veien" var meldingen. I dag kjørte Arne med oss - du imponerer Arne - rett og slett

03.mai 2015 - Strålende vårmønstring

img_2917_rotert180.jpg

Også i år arrangerte Rolling Thuner årest vårmønstring. Det er 25. år siden første gangen og således et flott jubileum. Nærmere 1300 motorsykler tok ut i det fantastiske vårværet i Bergen i dag! Også Likevel MC Norge var på plass med våre sykler.

23.04.2015 - Ungdomssamling med trøkk

helleviv_p_triken.jpg

Helgen 10.-12. april var det en samling/kurs for yngre mennesker med CP og Rhav. Ca 30 stk  var samlet på hotel Ørnen i Bergen - målgruppen var ungdom i alderen 18-35. På kurset var det innlegg om identitet, selvbilde, sex, BPA, fritidshjelpemidler osv. Likevel MC Norge var på plass med Triken og Jan Ellingsen. Han fortalte litt om vårt arbeid og vår bredde. Mange fikk også prøve seg på triken til stor glede og latter for mange - gjennomgangstonen var vel - "hadde jeg vunnet i lotto, hadde jeg kjøpt en slik" :-)

18.03.2015 - Bergen Motorcykkel klubb blir ny støtteklubb til Likevel MC Norge !

bmck.jpg

Det er med stor glede å registrere innmeldingen til Bergen Motorcykkel klubb som ny støtteklubb til Likevel MC Norge !! BMCK er Bergens eldste motorsykkellklubb og er stiftet i 1926!

18.03.2015 - Likevel MC Norge på besøk til Bergen Motorcykkel klubb !

hein_i_bmck_2015.jpg

Høsten 2014 inviterte Bergen Motorcykkel klubb Likevel MC Norge til et klubbmøte for å fortelle litt om hva vi drev med. 28. januar fikk vi dette til. I det koselige lokalet i Breiviken i Bergen holder klubben som teller 70 medlemmer til.  Vi fikk en fin kveld sammen med denne flotte gjengen og leder for Likevel MC Norge, Hein A. Kvalheim fortalte villig om klubbens mål og visjon og arbeid siden oppstarten i 2001. Takk for en flott kveld !

Under finner dere link til reportasjen som ble skrevet av Erling T. Pettersen for Sidevognsbladet fra denne klubbkvelden

artikkel_i_sidevognsbladet_2015.pdf

10. februar 2015 - bare ikke si "det går ikke!!"

skifte_hjul_med_bena.jpg

Etter å ha sett denne snutten er det umulig å holde fast i utsagne om at "det går bare ikke....". Å se denne karen med dysmeli skifte dekke på sin racersykkel forteller oss som kan ha lett for å gi opp noe om evne til å tilpasse seg sitt funksjonsnivå på høyeste plan og å finne løsninger i egen hverdag - se og bli imponert !! Slike hverdagshelter finns vel egentlig over alt.. men av og til må vi få dem i fjeset for å bli obs på dem  (klikk på bildet eller linken under):

 

https://www.facebook.com/video.php?v=10155014850985335&set=vb.254836870334&type=2&theater

05. Februar 2015 - Wheels in the Wind i Latvia

sidevogn_latvia.jpg

Om du tenker at det er tungt å forflytte seg fra rullestolen til motorsykkelen - jo, det er gjerne det... Denne karen fra Latvia har funnet en annen løsning:

https://www.youtube.com/watch?v=-kt2DUK9Yzc

03. februrar 2015 - BWB rides !

bwb.jpg

google translate - Google-søk

For noen år siden kjørte Vince , en krigsveteran og medlem av paralyzed Veterans of America ( PVA ) fra kyst til kyst reiser på sin Mobility Works Conquest motorsykkel. Turen gikk fra a Bisbee , til Daytona Beach (Florida) til «Bike Week 2012» Deretter kjørte han  tilbake til Bisbee , videre til Scottsdale for Arizona Bike Week, deretter videre til Los Angeles for Ability Expo. Dette utgjorde mer  5000 miles på mindre enn en måned. Han har lagt ut en del filmer fra sine turer på sin hjemmeside: http://www.bwbnow.com

Sykkelen han bruker – Conquest- produseres så vidt vi vet ikke lenger, men er at artig kjøretøy om du ikke er redd for å ta for stor plass.

Sjekk ut  Youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=yKOrTyVHcWQ

 

27.01.2015 - Se Henning`s lure patent !

henning_bortne.jpg

Vårt medlem, Henning Bortne, har fått laget til en skikkelig stilig patent for å sikre rullestolen for transport på sin Can Am spyder. Se filmen harn har lagt ut på youtube her:

https://www.youtube.com/watch?v=vh6CGPkU9bA 

26.01.2015 - Hannigan Trikes and more !

hannigan_trikes.jpg

Amerikanske Hanningan Motorsport skaper de flotteste sykler både som sidevognsykler, trikes og quads. De har hold på siden 1975 og leverer over hele verden med en overvekt i sitt lokale marked i USA. Mye er bygget på de store Honda, BMW, Harley, Kawasaki, Triumph, Yamaha og Indian. De har også noen brukte sykler liggende ute for salg - både trike og sidevogn. De fleste ombygninger koster 60-70 000 NOK

Sjekk noen av deres modeller på dette Youtube-søket:https://www.youtube.com/results?search_query=hannigan+trike

 

12Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.