MENY

27. april 2013 - En hilsen til Likevel MC Norge fra en som trenger oss!

illustrasjon.jpg

I dag fikk vi en mail fra en kar som åpenbart opplever at Likevel MC Norge kan være til hjelp. Han skriver i sin mail:

Hei!
Min historie er kort og enkel, hvor jeg var ute for en moped ulykke i okt.2000. Jeg ble som 16 år, lamm i høyre arm. Dette har ikke preget livet mitt i større grad, hvor jeg altid har tenkt "ingen ting er umulig, det tar bare litt lengere tid". Dette er ett motto jeg altid har stått for.

Drømmen om å kjøre MC har altid vært til stede- men til tross for mitt motto, har dette vært en utfordring jeg har ansett som for stor. Men etter att en kompis av meg anbefalte å ta en titt innom deres side, sitter jeg nå, 28 år, i tårer. Min drøm ble pluttselig innen rekkevidde!!

Jeg skal forsikre meg om å informere om deres budskap i mitt nærområde!


Takk for at dere er der og gjør livet lysere!

Dette er noe av det som gjør innsatsen i Likevel MC Norge verd alt som legges ned at tid og krefter !

27. april 2013 - Yamaha XJ900 Strider 1984 mod til salgs

borgen.jpg

Eier og medlem Rune Borgen selger sin Yamaha 900 med sidevogn for kr. 40 000- Se annonsen her:

http://www.finn.no/finn/mc/used/object?finnkode=41252032

23. april 2013 - Syklene er i gang !!

triken_2013.jpg

Nå er syklene våre klar for nye turer og spennende førere. Både triken og skolesykkelen startet på første forsøk og får sin første visning på vårmønstringen i Bergen kommende søndag 28. april. på Festplassen kl. 12. Møte gjerne opp om du er i nærheten å slå av en MC prat :-) !

13. april 2013 -  Kontingent 2013 !

norske_mynter_747362i.jpg

Melding om betaling av kontingenten for 2013 er nå sendt ut til alle støttemedlemmer, medlemmer og støtteklubber. Kontingenten er på 50,- for støttemedlemmer, 100 for ordinære medlemmer med stemmerrett og 500 for støtteklubbene pr. år. har du ikke betalt så hiv deg rundt å send betalingen til :

 

Likevel MC Norge
Geitevikja 63
5353  Straume

konto: 5270 05 35150

Bli medlem på lenken her

Lik oss på Facebook her :-)!

11. april 2013 - Lars Eriksen bygger og bygger

Foto: Vegard Eggen
Foto: Vegard Eggen

Lars Eriksen er sannsynligvis Norges heftigste trikebygger. Hans siste bygg tar absolutt opp konkurransen med de tidligere. Se bildeserie fra hans prosjekt på hans egen side http://www.trike.no

 

08. april 2013 - Lit Motor lager en MC som ikke kan velte og som IKKE har støttehjul- vi snakker om C1

LIT_C_1.JPG

Lit Motors Inc. er en San Francisco-baserte vikrsomhet  som utvikler helelektrisk, gyro stabilisert to-hjulings kjøretøy. Selskapet planlegger å starte sin første produksjon for salg  i 2014. Selskapet ble grunnlagt av Daniel K. Kim i 2010 , Lit Motors 'uttalte mål er å skape en ny klasse personlig transportmiddel. Selskapet er for tiden utvikler to produkter, kodenavn C-1 og Cargo Scooter.
 
Den opprinnelige inspirasjon for Lit Motors kom til Kim i 2003, da han  nesten ble knust av et chassis mens produksjon en bio-diesel Land Rover Defender. Kims nær døden opplevelse inspirert ham til å "hakke en bil i to" og skape det som nå er C-1, som en reaksjon på det han mente var massiv sløsing i transportbransjen

I begynnelsen av 2010 avslørte selskapet den første prototypen av deres elektriske kjøretøy. Dette helt innkapslede og selvbalanserende to-hjuls kjøretøyet er balansert med en dual-gimbal  og er drevet av lithium jern fosfat batterier.
 
I følge VG-nett skal kjøretøyet koste ca 137 000 Nok - sannsynligvis + moms, kjøre 32 mil på en lading opptil 160 km/t.

Den kan altså kjøres uten benstøtte (sett med Likevel MC Norges øyne) og har automatgir. Den ligger seg også i svingene, man kan ikke velte - kanskje dette er fremtiden for mange ? Prisen er jo absolutt konkurransedyktig..

les artikkelen på Vg.no her

Se videosnutt fra C1 her

6 . april 2013 - Facelift for likevelmc.no

107762_thumb.jpg

Likevel  MC Norges  hjemmeside har i dag fått en "facelift" med et mer mer funksjonelt brukergrensesnitt og en bedre grafikk! Det er Fantastiske Osberget som har lagt om sidene og er de som drifter serverne der sidene ligger - vi håper dere liker dem :-) ! I tillegg har vi fått lagt ut facebooklinken vår !

18. mars 2013 - En - "Likevel MC" -klubb i Skottland !

madlogo1_jpg_for_web_small.jpg

I Skottland finner du Motorcycle Assosiation for the Dissabled (MAD) in Scotland. Gruppen ble stiftet i 2009 og samler medlemmer i Skottland. De har ingen treff eller andre aktiviteter, men oppfordrer motorsyklister til å stå sammen og dele informasjon gjennom Facebook og deres hjemmeside. Sjekk ut http://www.madscotland.co.uk

12. mars 2013 - Leverandør med prisgaranti !

flatshifter.jpg

Siden http://www.motorcycledisabilityaids.com/ tilbyr bremsehendler og girsystem slik vi kjenner dem fra England. Forskjellen er at disse tilbyr PRISGARANTI på side produkter. Finner du tilsvarende utstyr til lavere pris får du utstyret til den prisen - sjekk ut deres sider!

10. mars 2013 - Stilig sykkel fra Thailand

pai.jpg

Utenfor norske regler for nygging og norsk kostnadsnivå finner vi mange flotte sykler. Her er en av dem fra http://onehandedbikers.org Flere bilder ligger i lenken (direkte: http://onehandedbikers.org/2013/02/24/stunning-how-happy-must-he-be/

04. mars 2013 - Nye regler for førerkort bla. trike fra og med 19. januar 2013

Fra og med 19. januar 2013 er det nye regler for bla. førerkort for trike. Dersom du får førerkort for første gang  19. januar 2013 eller senere må du ha førerkort for tung motorsykkel for å kjøre motorsykkel med 3 hjul. Fremdeles kan du kjøre motorsykkel med 4 hjul med klasse B (bil). Reglene sier blant annet:

Ny førerkortklasse:klasse A2 for mellomtung mc

Fra 19. januar 2013 innføres klasse A2 for mellomtung motorsykkel. Du må gjennomføre obligatorisk opplæring og bestå førerprøve. Minstealderen er 18 år. Den nye klassen gir også rett til å føre 3-hjuls motorsykkel med effekt høyst 15 kW. Det samme gjelder for klasse A1 og 3-hjuls motorsykkel.

Sjekk hva du har lov å kjøre med klasse A2

 

Aldersgrense for klasse A for tung MC heves

Minstealder for direkte erverv av klasse A heves fra 21 til 24 år. Minstealderen for etappevis erverv av klasse A er 20 år hvis man har 2 års kjøreerfaring med klasse A2. Man må da i løpet av det siste året ha gjennomført et obligatorisk kurs på 7 timer, men man slipper å avlegge ny førerprøve.

Klasse A vil si tung motorsykkel uten begrensninger i motorvolum eller effekt. Klasse A gir også rett til å føre 3-hjuls motorsykkel med effekt over 15 kW hvis man har fylt 21 år.

Les mer om førerkort klasse A

Har du begynt på opplæringen til tung motorsykkel, men oppfyller ikke fyller det nye alderskravet?

Les mer om overgangsregler

 

Trehjuls motorsykkel

Tidligere måtte man ha klasse B for å kunne kjøre 3-hjuls motorsykkel. Fra 19. januar 2013 er disse rettighetene flyttet over til klassene A1, A2 og A for ferske førerkortinnehavere, se ovenfor. Dette betyr samtidig at den som tar klasse B for første gang 19. januar 2013 eller senere, ikke får rett til å kjøre 3-hjuls motorsykkel – men bare 4-hjuls motorsykkel. 

 

Alle endringene finner du her:http://www.vegvesen.no/Forerkort/Om+forerkort/Hva+har+jeg+lov+a+kjore/nye-forerkortregler 

03.Mars 2013 - Stor gave til Likevel MC Norge

utdeling_nmcu_osloopen_2013.jpg

Under MC Messen på Lillestrøm i dag fikk Likevel MC Norge tildelt 25 000 kroner til vårt videre arbeid fra NMCU Oslo/Akershus og Oslo Open ved Kari-Anne Søreng. Midlene gis til Likevel MC Norge for at vi skal fortsette vårt arbeid slik vi har gjort i 11 år og som vi vil fortsette med. Vi takker hjerteligst for gaven og lover å forvalte pengene godt ! Terje Wollertsen (t.h) mottok gaven på vegne av Likevel MC Norge.

25. feburar 2013 - Co LeDahu - en mann som vil noe mer..

cobob18.jpg

I Februar 2001 skjedde det fatale- han ble påkjørt av en bil i en hassardiøs forbikjøring. For å gjøre en lang historie kort- han skadet seg slik at hans høyre fot måtte amputeres. I årene etter har han arbeidet seg gjennom en rahabilitering fast bestemt på at han ville på sykkelen igjen- noe han også klarte. les hans historie på hans hjemmeside: http://www.1b1.nl/eframeset.htm

Her forteller han sin historie fra ulike synsvinkler, men hans MC historie finner du her:
http://www.1b1.nl/e10moto.htm

20. februar 2013 - Egen side for amputerte som vil kjøre MC

motorcycle__aputee.jpg

Websiden Motorcycle - Aputee er en side med svært mange linker for deg som har amputert, men som ønsker å kjøre motorsykkel. Her finnes mange eksempler på ombyggninger, ulike fysiske utfordringer, linker til førere som har amputert m.m. En litt kjedelig side ,mht layout, men mange spennende linker under dette. Sjekk ut:

http://www.mtb-amputee.com/motorcycleamputee.htm#Motorcycle_Organizations_&_Associations_for_Amputees.

Se også denne: http://www.amputee-coalition.org/inmotion/may_jun_06/motorcycle.html

03. februar 2013 - Flere gjør som Likevel MC Norge

gl_1800.jpg

I vedlagte snutt ser vi nok en MC fører som tauer stolen sin bakpå sin Honda Gold Wing 1800 og kjører med Klicktronic girsystem.

Watch it here !

Forhånd.12

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

Instagram


.