MENY

05. desember 2012 - Trikebygger - årets Trønder ?

foto:VEGARD EGGEN/Adresseavisen
<a href="http://foto:VEGARD" target="_blank">foto:VEGARD</a> EGGEN/Adresseavisen

Norges fremste trikebygger, Lars Arne Eriksen, er nomiert balnt flere som årets trønder. Lars Arne har bygget en rekke triker med det særpreg at de slår de fleste i mønstringer når selvbygg blir vurdert. Trikene er solid bygget og fremstår som det råeste som er å finne på norske veier. Lars har sin egen side http://www.trike.no - her finner du bilder av flere av hans bygg.

 

Les artikkelen om nominasjonen her 

22. november 2012- Kurs for ATL

Hein Kvalheim foredrag om MC-opplæring av førere med funksjonsutfordringer
Hein Kvalheim foredrag om MC-opplæring av førere med funksjonsutfordringer

I dag har Autoriserte trafikkskolers Landsforbund (ATL) avholdt kurs med overskriften "Fagseminar - føreropplæring for mennesker med funksjonsnedsettelse". Som en del av dette kurset var LIkevel MC Norge ved leder invitert til å holde en times foredrag med fokus på vår skolesykkel og dens muligheter, samt peke på forskjeller i opplæring med denne versus en 2-hjuling. Rundt 35 trafikklærere og andre interesserte var på plass og det var spennende å høre de andre foredragene, samt ta en prat med deltakerne rundt opplæring på sidevogn med funksjonstilpasning. Takk til ATL som inviterte - måtte mange kaste seg på vårt unike tilbud med skolesykkelen !

20. november 2012 - Vil du fortelle din historie ?

Rick Strand - illustrasjonsfoto
Rick Strand - illustrasjonsfoto

Mona Forsnes fra nettstedet bikeport.no har tidligere skrevet om Likevel MC Norge og vårt arbeid.

http://www.bikeport.no/2010/08/26/likevel-mc-norge/

http://www.bikeport.no/2011/11/28/likevel-mc-10-ars-jubileum/

http://www.bikeport.no/2012/02/17/motorsyklist-med-handprotese/

Nå ønsker de å sette fokus på motorsyklister som har skadet seg på sykkel og kommet tilbake på 2 eller 3 hjul - er det deg ??

Mona vil sette pris på å komme i kontakt med deg om du vil fortelle henne din historie. Du kan nå henne på

Mona Forsnes

Tel:

+47 47931999

Skribent

Direkte

+47 48311440

Bikeport AS

e-mail:

mona@bikeport.no

Noen flere bilder..

20. november 2012 - Marian`s Servicecar

bilde0198.jpg

Vi har hatt kontakt med Marian. Hun har importert en HD Servicecar fra USA. Les hennes artige historie her:

Hei…..Jeg heter Marian og bor i Kongsvinger. Jeg har vel ikke noe annet ”handikap” enn at jeg er over 60 år, men hadde allikevel lyst til å være støttemedlem hos dere.

Men alderen i seg selv er nok til at det føltes ”tryggere” med 3 hjul enn med 2 hjul. Jeg er egentlig gammel eksosrype fra den tiden da de barskeste gutta hadde rype bakpå og det var gjerne de tøffeste jentene som satt på også.

Min første tur var på tanken til faren min sin BSA på slutten av 50 tallet.. Så ble jeg gift og vi hadde først en Yamaha 650, senere en Honda Super Bold’or 1100 cc. Ble alene i 2005 og en del av det livet ble plutselig borte.

Men en kveld jeg satt og bladde i et Classic magasin fikk jeg se et bilde av en Harley Davidson Servicar og forelsket meg med en gang. Det føltes som MEG.

Startet å lete, men fant ut at her i Norge var det visst ikke så mange, faktisk ingen som jeg kom over i kjørbar stand og til salgs. Så da måtte jeg til USA. Brukte noen uker på det og tok sjansen på en på E Bay. Den så fin ut og jeg lukket øynene, ba en bønn og la inn et bud på 10 000 USD. Det var ganske nervepirrende å vente på tidsfristen som da var på 2 dager og noen minutter. Men ingen andre la inn bud, så jeg var ganske skjelven da jeg fikk mail om at jeg fikk budet.

Det var i Nov 2011. Den kom til Norge i Feb 2012. Fikk sjokk da de åpnet containeren og så at en Electra Glide hadde veltet over min og ødelagt kassa bak og litt div annet. Så det bar rett på verksted. Så derfra til verksted her oppe, hvor v i har drevet på helt til august nå i høst.

Dette er en Harley Davidson Servicar 1968 mod. 750 cc. Ca 23 Hk. Elektrisk starter. Tankgir og fotclutch. 3 trinns girkasse og revers. Differensial. Hun heter Bertha, oppkalt etter min elskede, gamle Newfoundlandshund Berta.

Dette har jeg gjort med den: Montert skiltlys - Overhalt bremsene bak, dreid tromler og skifta bremsbånd, nye bremsefjærer – Smurt opp justeringsskruer – Nye bremsesylindere – Ny bremsepumpe – Tømt og fylt ny girolje – Bremseveske – Sjekka bremser foran – Skifta starterhus – Demontert og montert startkrans - og clutch – Rensa forgasser – tømt og rengjort bensintank – Ny gassvaier – Ny bremsehendel – Smurt opp brytere – Justert stiftåpning – Stramma kjede – Smurt alle fettnipler – Kobla lys – Nye pærer – Sandblåst, pussa og lakkert felgene – Nye dekk, MC dekk foran og classic bildekk bak – Nytt luftfilter – Nye plugger – vaska og polert – Pussa krom.

Med frakter, moms, avgifter og deler har den nå kostet meg kr  135.000.- hittil…… Skal skifte tenningsbryter og div ting i løpet av vinteren.

Jeg var rimelig spent da jeg skulle vise den for biltilsynet. Hadde hørt noen skrekkhistorier. Men det gikk veldig bra. I og med at den er veteran og produsert før de nye reglene, så var det egentlig ikke noen restriksjoner i det hele tatt. De veide og målte henne og sjekka lys . I og med at den er fabrikkbygd sånn og at jeg hadde alle spesifikasjoner i boka som fulgte med, så var det veldig greit.

På  veteran sykler  kan man også velge skilt nr selv, hvis det er ledig. Og jeg valgte da D som var på seksti tallet,  68 for 68 mod og 750 for 750 cc……..D 68750…… Fint, synes jeg, he, he….

I og med at den ikke går så all verdens fort ..(men den er sterk)..og jeg er litt opp i åra, så har jeg satt på bokstaver bak på kassa med ….. Grandma’ on tour…..(Bestemor på tur)….. Da håper jeg folk smiler litt og blir i godt humør i stedet for å bli irritert på meg, der jeg tøffer av sted.

Prisene ligger fra 2-3000.- USD for et fullstendig restaurerings objekt,  opp til  30 000,- USD for en ferdig restaurert.  Så kommer innenlands frakt, shippingfrakt, moms på både kjøpesum og frakt, engangsgebyr og andre gebyrer og + + + i tillegg til kjøpesum. Så det er et regnestykke hele vegen.

Jeg har en hjemmeside fra den gangen jeg satt bakpå……bakpaamc.com (Den er dessverre ikke helt oppdatert for tiden, har ikke tid, he, he)...Der er mange bilder fra flere MC turer i USA som jeg har vært på.... og det står en del om, og mange artige gamle bilder av Harley Servicar. De begynte å produsere dem i 1932 for bilverksteder. Så tok Forsvaret, Politiet og Brannvesenet dem i bruk. Men endte til slutt opp som ”morsomme” firma sykler, show og paradesykler. De er sjeldne på gata i USA også i dag. Og min Bertha får mye positiv oppmerksomhet her også. Har til gode å se en kjørbar på gata her i Norge, vet dere om noen så link til meg….

Jeg stortrives, men tar det pent i svingene foreløpig, hun er litt som en hannhund som løfter på bakbenet he, he…..Jeg kjører så lenge det ikke er glatt på veien og gleder meg til neste sommer. 

20. november 2012 - på ann igjen !!

Redaksjonen har de siste månedene vært ute av spill og er nå tilbake - vi beklager at vi ikke har fått oppdatert sidene våre så ofte som vi gjerne skulle. Nå er vi i gang igjen :-) !

2. september 2012- 100 Liker Likevel MC Norge på Facebook!

100_facebook.jpg

Etter at vi startet en side på Facebook for LIkevel MC Norge har antall som "liker" steget jevnt - nå er vi 100. La oss gi gass og doble det :-) -  Del linken og bli med !

30. august 2012 - Likevel MC Norge med blinde passasjerer

kjell_ove_august_2012.jpg

Det som etterhvert har blitt en lang tradisjon er at Likevel MC stiller sammen med Invisible MC og kjører tur med Norges Blindeforbund. Utgangspunktet vårt er på Askøy.

Vi var 12 sykler og det ble til slutt 11 deltagere på tur med oss til Herdla. Dette var  synshemmede i alderen 35 til 50 år.  Mange hadde aldri vært med på motorsykkel før. Dette var helt klart noe de satte stor pris på. Hun som satt på med Likevel MC  hadde bakpå ville ikke gå av sykkelen når vi hadde pause på Herdla!

Etter turen ble det disket opp med snitter, kake, kaffe, te og sjokolade som vi koste oss med etter turen.

15. august 2012 - Palle kjører igjen !

Bilde: Erik Birkeland
Bilde: Erik Birkeland

I Godtorsdag i Dagbladet og på nettutgaven  kan du lese om MC-entusiasten Palle fra Kristiansund som fikk slag og måtte ta MC-livet på en annen måte. En kreativ kompis og litt innsats gir Palle og vennen Ted mange gode turer på motorsykkel også etter slaget. Dette viser at det nytter å holde fast på drømmen og entusiasmene og at venner betyr mye i med og motgang. Les den flotte saken i Dagbladet !

07. august 2012 - Vi har fått nye venner !!!

dsc_4248.jpg

For noen måneder siden ble vi kontaktet av en kar som heter Arek Tomasiak. Han forklarte at han var fysioterapeut og ville, basert på en tidligere erfaring, ta med 2 amputerte på motorsykkeltur til Nordkapp. De ønsket å startet opp noe tilsvarende som Likevel MC i Polen.  I løpet av tiden som har gått har vi hatt litt kontakt og Likevel MC Norge har forsøkt å hjelpem dem med litt med mulige ruter og overnattinger underveis. 28. juli ankom de målet - Nordkapp. Søndag 5. august ankom de Bergen etter ca 7 000 km på sykkel. En grei Honda, en gammel Harley 1200 og en kinesisk 250ccm med 20 Hk. Vi hadde 2 dager sammen og snakket om veien fra start til nå for Likevel MC, ombygginger, økonomi, PR etc. Det var et fantastisk møte med 3 utrolige karer som har gjort noe helt spesielt! Vi vi videreutvikle samarbeidet og bistå dem i oppbyggingen av deres organisasjon. Les mer på www.jednanoga.pl (kan oversettes). 

Noen bilder...

06. August 2012 - Kalle og Andrea på triketur!

klar_for_triketur_2012.jpg

Vi har fått en fin reisereportasje fra Kalle og Andrea som lånte triken på tur til Beitostølen.

Les vedlagte reisereportasje her.

De avslutter med: 

"Til slutt er det bare å si tusen takk for lånet av triken. Vi elsket hver kilometer og håper vi får muligheten til å låne den igjen senere i sommer."

 

triketur_til_beitost_len_2012.docx

27. juni 2012 - Stor gave fra Visjon Vest!

sparebankenvest_logo173.jpg

Nok en gang har Sparebanken Vest og Visjon Vest tilkjent Likevel MC Norge midler fra sitt fond. 5 000,- kroner var gaven for 2012 og vi ser svært takknemlig !!

27. juni 2012 - Egen side på Facebook !

facebook_side_2012.jpg

Likevel MC har i lengre tid hatt en gruppe på Facebook der vi har delt nyheter med en gruppe tilhengere. I sin iver etter å endre har Facebook lagt om og således fjerne alle i gruppen med unntak av noen får som har vært innom i det siste. For å ikke starte sankingen av tilhengere på nytt i en gruppe har vi derfor bestemt oss for å lage en egen side. Du finner den på http://www.facebook.com/likevelmc. Stikk innom og trykk "liker" så blir du oppdatert også på den måten :-) ..

25. juni 2012 - Skolesykkelen ute på testtur !

pc_p__skolesykkelen1.jpg

I dag var skolesykkelen ute på testtur med en mulig kandidat. Per Christian Brunsvik kastet seg sporty på sykkelen med leder av Likevel MC Norge, Hein Kvalheim bakpå som ledsager. Turen gikk strålende og vi har absolutt et talent her ! Så er det å undersøke litt mer om det blir aktuelt å ta et førerkort for klasse A med sidevogn..

21. juni 2012 - Første jakkemerke til Likevel MC Norge !

jakkemerke.jpg

Et av våre medlemmer har på eget initiativ fått laget et ryggmerke med Likevel MC Norge`s logo på. Merket ble veldig flott og er laget av Tores MC Broderier ((facebooklenke). Kanskje dette kan være noe for flere ? Prisen er kr 400 enkeltvis og 300 om det er flere enn 10 slik at de kan lages samtidig. I tillegg kommer frakt på kr 27,-.  Ta kontakt direkte med tore@taugl.no eller Likevel MC om du er interessert. 

07. Mars 2012 - Sykkel til Salgs

geir_bedin_141.jpg

Vårt medlem, Geir Bedin, vurderer å selge sin Kawasaki 750 for å ta løs på nytt prosjekt. Geir har bygget sykkelen om slik at den kjøres med venstregass og venstrebrems.

Se annonsen under kjøp og Salg 

- der ligger også flere bilder  (klikk her ) 

tekniske_endringer_geir_bedin.doc

19. juni 2012- Easy Clutch Kit på vei..

clutchkit1.jpg

Et av våre nye medlemmer har en leddsykdom har hun mye smerter og lite krefter i grepet på venstre hånd. Dette resulterer i at hun nå ikke klarer å klemme inn clutch-hendelen på normal måte. Etter tips fra redaksjonen i MC-avisa tok hun kontakt med Likevel MC Norge og spurte om råd. Vi har en løsning som vi tror kan bidra til å lette clutchen (Easy Clutch Kit) og vi sendte settet avsted til henne. Nå har de forsøkt å tilpasse settet til clutchen på hennes Suzuki GS500F, 2004 mod og vi er spent på resultatet.

Den lille delen er settet som inneholder en mekanisme som letter vaierens moment og gjør den lettere å betjene.

21. mai - Trikemøte og info om Likevel MC Norge på medlemsmøte for Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS).

larsm_te_2012.jpg

Mandag 21. mai stilte Likevel MC Norge med begge syklene på medlemsmøte til LARS og hele styret vårt var tilstede. I tillegg var alle medlemmer i Likevel MC Norge i regionen innkalt til informasjonsmøte vedr. bruken av vår nye trike. Oppslutningen var vel i beste fall moderat, men vi møtte flere interesserte blant de fremmøtte og både triken og Skolesykkelen var "prøvesittet".

24. mai 2012 - stor oppslutning for Hjelpemiddelmessen i Førde

messe_i_f_rde_2012.jpg

Flere hundre mennesker var innom Hjelpemiddelmessen i Førde 24. mai. Vi tok begges syklene med oss og hadde en fantastisk tur til og Fra Førde i tillegg til at vi møtte masse flotte folk - noen mer interessert i det vi hadde med enn andre :-). VI må oppsummere messen som en suksess !

12Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.