MENY

23. november 2010 - Mer publisitet rundt Siv Jorunn og F.B.S

mc_bladet_siv_j_2010.jpg

Flere medier er interessert i Siv Jorunns Historie. Lokalavisen Levanger Blad har skrevet om hennes historie og det samme har MC- Bladet som er Norsk Motorcykkel Union`s organ. Les artiklene her:

levangeravisa_siv_jorunn.pdf
mc_bladet_siv_jorunn_2010.pdf

14. november 2010 - Siv Jorunn på VG nett

vg_siv_jorunn_2010.jpg

Verdens Gang (VG) har laget en flott reportasje om Siv Jorunn og hennes prosjekt med Feetless Biking System (FBS) og Wilhelm Køltgen i Tyskland.Les den spennende artikkelen fra VG nett - Klikk her

03. oktober 2010 - Bjørn Martinsen og hans ferdige HD trike

dsc_9045[1]_web.jpg

Tre år etter ulykken på MC der Bjørn fikk revet av den ene foten er han på veien igjen med en egenbygd Harley trike. Bjørn er HD mekaniker og har lagt ned flere hundre timer på prosjektet. Likevel har doningen kostet ham ca. 300 000 kroner. Resultatet er upåklagelig, rett og slett. Se bilder fra hans bygg her. Under finner du også to sider avisreportasje om Bjørn og hans historie

bjorn_martinsen_2010_1.pdf
bjorn_martinsen_2010_2.pdf

03. oktober 2010 - Svar fra Statens Vegvesen vedr. praksis om begrensing av førerkortet til å gjelde egen ombygget bil

forerkort.jpg

20. april skrev Likevel MC Norge brev til vegdirektoratet og samferdselsdepartementet med spørsmål om man i Norge var i ferd med å endre praksis på utsteelse av førerkort for førere av ombygde kjøretøy. Flere og flere førere har ved fornyelse av førerkortet fått begrensinger som gjør at de kun kan kjøre egen bil og ikke en annen bil med samme utstyr. Nå kom svaret..

Statens Vegvesen er instruert av Samferdselsdepartementet til å svare Likevel MC på vårt spørsmål. I brevet viser de til at 550-560 personer i Norge har en slik begrensing. Tilsammen har 4200 personer i Norge koder i sitt førerkort. Det vil si at 13% har fått begrensinger som gjør at de kun kan kjøre eget kjøretøy. Vegvesenet påpeker at denne begrensingen er ment til bruk " i de sakene hvor det foretas en rekke tilpasninger, og hvor kombinasjonen av tilpasninger gjør kjøretøyet ganske spesielt eller at det ikke er plass på førerkortet fordi det er så mange tilpasninger". Vi vet at flere er rammet av dette. Dette er jo nettopp årsaken til at saken er løftet til departementet. Det som er skrevet fra dem til svar er en rimelig og grei forklaring og gjør det mulig for den som har fått en slik begrensning feilaktig å kunne ta med seg en kopi av brevet som er vedlagt under og få korrigert dette på nærmeste trafikkstasjon. Om ikke man lykkes her kan man klage til Statens Vegvesen ved føerkortkontoret.  Vi er glad for et oppklarende svar.

brev_vedr_f_rerkortendr_fra_stv.pdf

30. September 2010 -Siv Jorunn er tilbake fra Tyskland

Siv Jorunn på en av skolesyklene

Siv Jorunn på en av skolesyklene

Siv Jorunn har vært til Tyskland hos Wilhelm Køltgen og forsøkt motorsykkel med "støttehjul". Køltgen har utviklet et eget system for dette som muliggjør kjøring uten ben. Han har klat det Feetless biking system -- F.B.S. Dette har vært svært vellykket og Siv Jorunn har forhandlet seg frem til kjøp av en lett brukt BMW som har dette systemet. Les hennes historie på bloggen hennes - klikk her

Se billedgalleri fra Siv etter hennes tur

3. september 2010 - Siv Jorunn reiser til Tyskland

siv_og_koeltgen.jpg

Medlem Siv Jorunn Fossum har snust på muligheten for å kjøre sykkel igjen etter en ulykke for noen år siden. Hun har undersøkt muligheten for å kunne kjøre sykkel med "støttehjul" og har gjennom Likevel MC Norge fått kontakt med Wilhelm Køltgen som i flere år har produsert en avansert form for støttehjul på ulike motorsykler. Siv Jorunn skriver engasjert til oss:

Hei igjen :)
 
Da har jeg bestilt reise til Tyskland og kjørekurs hos Fahrschule Schopphoven for uke 38. Samtidig vil jeg se på og forhåpentligvis prøve den BMW`n som står til salgs hos Költgen, kanskje ender den opp som min før uka er over :)
 
Har undersøkt med Biltilsynet her i Bodø, og de ser ikke noe problemer med en godkjenning av denne sykkelen - HURRA! Mulig jeg må gjennomgå en kjøretest for å vise at jeg kan takle en slik sykkel, men det tar jeg når jeg er ferdig med kjøreopplæringen i Tyskland. I Tyskland så har de egen kjøreopplæring og eget førerkort for tilrettelagte motorsykler, så når jeg får en slik kjøreopplæring burde det være god dokumentasjon på at jeg kan kjøre motorsykkel... "kan kjøre motorsykkel"... smaker utrolig godt å si de ordene! :D
 
Dette er en milepæl for MC Norge, for Likevel MC og ikke minst for Siv Jorunn. Vi har utfordret henne til å blogge fra denne prosessen. I vår venstremeny vil du finne hennes blogg der vi kan følge henne underveis. Dette er utrolig spennende!!

01. september 2010 - Sykehuset og Likevel MC Norge

sykehuset.jpg

TV3 har nå startet sin serie "Sykehuset" som er tatt opp på Haukeland sykehus. Serien følger helsepersonell i ulike deler av jobben og gir et realistisk bilde av deres hverdag med pasientene. I tredje episoden har fysioterapeut Unni med seg en pasient, Christian,  på tur. Han har lammelseretter en paragliderulykke. Han har egen MC og førerkort, men satser på salg av sykkelen denne dagen. Unni forteller i episoden om Likevel MC Norge og at han gjennom "dem" (- dvs oss )kan få muligheter til å forsøke ut ulike løsninger. Dette er god reklame for oss :-) - en stor takk til Unni !!

Se episoden her: Sykehuset episode 3

Les om serien her: Sykehuset

20. august 2010 - "Støttehjul" til Norge ?

koltgenstotte.jpg

Et av våre medlemmer har skrevet mail til oss der hun blant annet skriver:

Som x-mcbabe på syvende året begynner jeg virkelig å kjenne suget etter å kunne kjøre to hjul igjen. I den forbindelse har jeg sett litt hva som finnes. Jeg har egentlig ikke lyst på tre hjul, ønsker å oppleve den hærlige følelsen av flyt i kurver som før, så derfor lurer jeg på om dere har noen konkrete tilfeller av bygg på to hjul her i Norge?

Likevel MC Norge kjenner ikke til at slike sykler ruller på hjul i Norge, men en av våre samarbeidspartnere i Tyskland har arbeidet seriøst med dette flere år. Ta en titt på denne:

Harley Davidson Night Rod

Vi har satt henne i kontakt med Wilhelm Køltgen som har to slike sykler til salgs. Det ville vært fantstisk artig å fått en slik sykkel til Norge! Vi venter i spenning..

Under våre linker finner du flere som har arbeidet med dette:

Safety Features i USA lager "støttehjul" for Gold Wing 1500 og 1800: http://www.safetyfeatures.com/

Adaptive Engineering fra England lager "støttehjul" alle mulige sykler. I tillegg leverer de girskifter: http://www.adaptivemotorcycles.com/

Landing Gear i USA lager "støttehjul" til Gold Wing 1500: http://www.inb.net/landinggear/

20. august 2010 - FørerKORT?

Av og til er syklene store - andre ganger er førerne små. Alt kan overvinnes..

Av og til er syklene store - andre ganger er førerne små. Alt kan overvinnes..

Likevel MC Norge har fått en henvendelse som sier følgende:

Hei
 Jeg har hatt en drøm i mange år nå om å kunne få tatt mc lappen, men pga min høyde viser det seg å bli en større utfordring enn hva jeg trodde.
Jeg er 143cm høy, og har store problemer med å mestre mc sykklene som kjøreskolene har. Siden jeg ikke klarer å ned i bakken, selv med oppbygde sko.
 Så jeg lurte på om dere eventuelt kunne ha noen tips eller gode ideer til hvordan jeg kan få oppfylt denne drømmen?

Gjennom vårt nettverk har vi undersøkt litt. Selvsagt er alt mulig ! Mailskriveren har allerede kjøpt sykkel, en Suzuki 650 Savage, og vi har fått være med å skrive brev til Vegvesenet med søknad om dispensasjon for kravet til at lærer sitter bakpå under opplæring, at kandidaten får bruke egen sykkel til opplæring uten ombygning OG til at førerprøven kan tas uten sensor bakpå, men at han/hun kjører bak på egen sykkel. Dette kan begrunnes i blant annet en skjev vektfordeling. Kandidaten har vært i kontakt med kjøreskole og er klar for oppstart, men vi venter på svar fra etaten.. Dette blir en flott sak når alt er på plass og ikke minst en spennende fremtid for en ny MC-fører.

 

01. juli 2010 - Nytt triketilfelle

no_trike1529.jpg

Nok en gang har trikeiere fått utfordringer med registreringen

En nyinnkjøpt trike fikk trøbbel med omregistreringen fordi Biltilsynet mente at triken, siden den var registrert for bil, måtte ha sikkerhetsseler for alle ombord. Triken var registrert for 3 personer og var begjært avskiltet. Med litt hjelp fra Likevel MC Norge og vår venn Erik Tvedt ved Bergen trafikkstasjon fikk den nye eieren omregistrert triken til trehjuls motorsykkel. Dette resulterer i at triken mister en sitteplass :-(, får halv årsavgift :-) og slipper avskilting. Flott at det lar seg løse..

9. juni 2010- Flott gave fra Koffer itj MC

kofferitj.jpg

Vi har sendt ut mail til alle NMCU klubbene i Norge. Dette gjør vi for å informere om arbeidet vi gjør og hva vi kan tilby. Koffer itj MC tok umiddelbart kontakt med oss og responderte senere med et styrevedtak om at de bidrar med kr.  1 000 til vårt arbeid - vi takker for dette og gleder oss over responsen!

9. juni  2010 - Stor gave fra Sparebanken Vest

sparebanken_vest.jpg

Nok en gang har Sparebanken Vest vist oss gavmildhet i sin tildeling av midler fra sitt allmennyttige fond. 5000 kroner fikk vi og gleder oss veldig over dette!!

10. mai 2010 - Trikemøte

img_0349.jpg

10. mai inviterte Likevel MC Norge til trikemøte i Bergen. De fremmøtte var interessert i MC og vi fortalte om muligheter og rammer gjennom tilpasninger og ombyggninger. Noen av de fremmøtte ville prøvesitte triken og noen forsøkte også en liten tur. Dette lover godt !

25. april 2010 - Vårmønstring i Bergen

v_rmonstring2010.jpg

Været tidlig på dagen skremte gjerne en del, men likevel var det bortimot 1000 sykler på plass under årets vårmønstring i Bergen. Rolling Thunder hadde ansvaret for vårmønstringen for 20 gang og jubileet ble feiret. Likevel MC Norge hadde begge syklene på plass og Tore Johan Askvik og Hein A. Kvalheim kom i prat med mange som fattet intresse for både skolesykkelen og triken. Avslutningen gikk med tur til Lysekloster og syklene utgjorde en flott slange der de tok seg ut av byen.

16. april 2010 - Vi innkaller til informasjonsmøte om motorsykkelkjøring og ulike funksjonshemninger

trikem_te_2010.jpg

mandag 10. mai innkaller Likevel MC Norge informasjonsmøte om motorsykkelkjøring for mennesker med ulike funksjonshemninger og spesielt i forhold til triken vår. Møtet avholdes på treningshallen på Nevrologisk avdeling på Haukeland sykehus (vegg i vegg med bassenget). Vi håper på at mange kommer. Blant de fremmøtte vil vi trekke et vederlagsfritt utlån av triken en helg !

flygeblad_trikesamling_2010_en.pdf

15. april 2010 - Likevel MC Norge på hjelpemiddelmessen

Likevel MC Norges stand i dag. Legg merke til det nye banneret bak som Maxprint laget til oss.

Likevel MC Norges stand i dag. Legg merke til det nye banneret bak som Maxprint laget til oss.

i dag ble det avholdt hjelpemiddelmessen på Vestlandet i FRAMOhallen i Bergen. Fagfolk og brukere var målgruppen og Likevel MC hadde med begge våre sykler på stand. Hele styret og Tore Johan Askvik var tilstede og vi kom i kontakt med svært mange mennesker som fikk vite litt mer om Likevel MC Norge. I tillegg til å være tilstede mottok Likevel MC kr. 5 000,- fra messefondet. Det er vi svært takknemlig for!

29. mars 2010 - Alt er mulig

wheelchair_motorcycle.jpg

Av og til lurer vi på om det vi tenker på er mulig. Med litt kreativitet, litt kunnskap, litt penger og et sveiseapparat er det utrolig hva man kan få til. Se bare på denne karen her som kjører sin el.stol inn i sidevognen og tar av sted i sin "førerløse" motorsykkel.

http://www.youtube.com/watch?v=bXXzvdSh7Xs

14. mars 2010 - Grethe står på!

Per Christian Brunsvik og Grethe Fure i serien "Ingen Grenser"
<p>Per Christian Brunsvik og Grethe Fure i serien "Ingen Grenser"</p>

I serien "Ingen Grenser" på NRK har Lars Monsen med seg 11 deltakere med ulike funksjonsnedsettelser som skal tilbakelegge over 500 kilometer for egen maskin. En av disse er Grethe Fure som er varamedlem i styret til Likevel MC Norge. Grethe har amputert en fot etter en ulykke på motorsykkel, men kjører fremdeles og har mye glede av MC livet. Følg med dem i serien som sendes søndagskveldene i ukene fremover ! Den viser at alt er mulig ! Per Christian Brunsvik er en av de andre deltakerne.Kanskje han snart er klar for testing av motorsykkelkjøring ?

Vi i Likevel MC Norge følger med dem og de andre sprekingene på turen deres.

Sjekk ut mer på : http://www.nrk.no/ingengrenser

07. mars 2010 - Nytt styre i Likevel MC Norge - og rekord oppslutning på årsmøtet

Hele styret i arbeid med triken
<p>Hele styret i arbeid med triken</p>

Foreløpig opptelling viser at hele 65 % av alle stemmeberettigete medlemmer stemte ved årsmøtet vårt som ble avholdt på internett i perioden fra 15.-28. februar. Årsmelding og regnskap ble godkjent og nytt styre ble valgt. Det vil si at et nytt styremedlem tiltrer styret i 2010 og det er Bjørn Heradstveit. Bjørn har i hele virketiden til Likevel MC Norge vært aktiv og hjelpsom. Vi ønsker ham velkommen i styret!

12Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.