MENY

27.april 2008 - Jan Terje er et skritt nærmere..

Torbjørn Opheim fra EML Norge med triken til Jan Terje som leveres av Harley - Davidson Bergen
Torbjørn Opheim fra EML Norge med triken til Jan Terje som leveres av Harley - Davidson Bergen

Som dere kanskje husker fikk Jan Terje sett sin Harley - Davidson Elektra glide som skulle ombygges til trike for en tid tilbake- før ombyggning! Nå er sykkelen tilbake fra Holland. Torbjøn Opheim fra EML Norge har fulgt sykkelen og i dag fikk Jan Terje se sykkelen for første gang ombygget til trike. Sykkelen fikk stor oppmerksomhet på vårmønstringen i Bergen og funksjonstilpasning til Jan Terje gjenstår nå. Likevel MC Norge bidrar med råd og tips og vi følger spente med :-) 

27.april 2008 - Likevel MC Norge på vårmønstringen i Bergen

 
 

I Bergens storstue Festplassen ble det i dag avholdt årets vårmønstgring for motorsykler. Vi hadde med triken og møtte mange hyggelige og interesserte mennesker med interesser for MC. Dette er et av flere viktige møtepunkt i løpet av året.

25.april 2008 - Likevel MC Norge har gruppe på Facebook!

facebook.jpg

Mange mennesker bruker i dag nettportalen Facebook til kontakt med venner og kjente. Likevel MC Norge har tatt konsekvensen av dette og laget en gruppe på Facebook der man kan ta del, få informasjon, legge ut bilder, video m.m. Sjekk ut denne på: http://www.facebook.com/group.php?gid=12099127067

24. april 2008 - Martin Conquest i VG-nett

martin_conquest.jpg

Likevel MC laget i januar 2006 en sak på konseptsykkelen Martin Conquest. Sykkelen er en doning hvor man kan kjøre rullestolen "inn" i sykkelen og kjøre hele kjøretøyet fra stolen. Nå har VG-Nett laget en liten reportasje om denne som du kan se her:

 

 

http://atvs.vg.no/player/index.php?id=16018

24.april 2008 - Stuntkjører i rullestol !

lee_beaver.jpg

Amerikanske Lee Beaver hadde en lang og gylden motorsykkelkarriere før han ble paraplegiker etter en ulykke. Han ga ikke opp drømmen og gleden ved å kjøre sykkel og startet å bygge sitt alternativ. Nå kjører han igjen. Se den imponerende filmen på linken her: http://www.youtube.com/watch?v=5UpP2VFThXA

23.april 2008 - Stor gave fra Hjelpemidelfondet !

bilde018.jpg

Tradisjonen tro stiller Likevel MC Norge på stand på Hjelpemiddelmessen på vestlandet. Mange var innom standen vår også i år og vi knytter viktige kontakter med brukere og helsepersonell. Hjelpemiddelmessen drives av utstyrsleverandørene selv og er en kosteffektiv messe. Overskuddet deler inititativtakerne ut til organisasjoner o.l. som søker messefondet. Likevel MC  Norge har fått tildelinger fra dem tidligere. I år fikk vi 10 000,- kroner fra fondet! Dette er svært gledelig og vi takker så mye for dette !

15. april 2008 - Eirik er snart på veien med ny sykkel
eirik_trane1.jpg
Vårt medlem Eirik Trane har nettop kjøp seg ny sykkel. Han har kjørt lett sykkel tidligere og vil nå ta skrittet ut og kjøre større redskap. Erik har Dysmeli, mangler høyrehånds fingre, og har dermed samme utfordring som flere andre medlemmer. Han har valgt å forsøke en dobbelhendel fra Neptune Engineering for hydraulisk betjening, dermed får han både clutch og bremse på ”en handtak” på venstre side. Denne får han fra et firma i Oslo. Følg Eiriks vei videre på www.likevelmc.no
2. April 2008 - Stjørdal MC `s internblad
stjordal.jpg
Stjørdal MC er en av de støtteklubbene som har vært med oss lengst. De har begynt å gi ut nyhetsbrev til medlemmer og andre i deres nettverk. I aprilutgaven har de omtalt Likevel MC Norge og det arbeidet vi driver. Les deres nyhetsbrev her:
Nyhetsbrev_stjordal_april_2008.pdf
16. mars 2008 - Hvem sa det ikke var mulig ?
motorsykkel_kjort_fra_sidevogn.jpg
Av og til liker noen å utfordre biltilsynet. Dette eksempelet kan vel være et av dem. her kan rullestolbrukeren kjøre sykkelen fra sidevognen og alle betjeninger og intrumenter kjøres dobbelt. Hvem sa at ikke alt var mulig ?
15. mars 2008 - Rullestolfester
waynegerner1.jpg

Det er ofte en utfordring å ta med rullestolen på motorsykkelen som følge av liten bagasjeplass. Noen har selvsagt sette disse utfordringene og gjort noe med dem. Et par eksempler finner du her:

http://www.wheelchaircarrier.com/images/DSC01406.JPG

http://www.onthreetrikes.com/images/WayneGerner3.jpg

15.mars 2008 - Jan Terje skal på veien igjen !
Jan Terje sammen med Erik Rokka (HD Bergen) og Torbjørn opheim (EML Norge) med hans nye sykkel før ombygging
Jan Terje sammen med Erik Rokka (HD Bergen) og Torbjørn opheim (EML Norge) med hans nye sykkel før ombygging
Jan Terje Birkeland skadet seg alvorlig i en motorsykkelulykke i 1997. I tiden etterpå var en av hans mål å komme på veien igjen sammen med kameratene i MC klubben. han arbeidet med et trikeprosjekt i 1999, men først nå er det virkelig alvor. Jan Terje har bestilt en splitter ny Harley-Davidsom Elektra Glide av Harley - Davidson Bergen. Sykkelen er kommet til Bergen og blir i dag sendt videre til Holland for ombygging til trike ved EML- fabrikken der. Dette kommer til å bli et fantastisk bygg. Likevel MC Norge er kontaktet av Harley-Davidson Bergen og bidrar med råd og tips mht ombygging av bremser, gir, rullestolfeste etc. Å kunne bidra til et slikt prosjekt er selvsagt kjekt for oss. Likevel MC Norge vil følge denne byggingen frem til Jan Terje igjen kan sitte bak styret på sitt eventyr en gang utpå vårparten !  
07. mars 2008 - Leverandør av tilpassede triker i vårt naboland
jom_jobark.jpg

Vi har fått mail fra en leverandør som kaller seg Jim Jobark. Han skriver:

hej här är det soligt i grannlandet
min firma har specialieserat sig på att fler handikappade ska få köra mc därför har jag tagit fram flera trikers från 50000svkr,släp mm jag återkommer med adress till hemsidan när den blir klar mvh tim jobark eskilstuna sverige 0702461218  ps telefonnummer på bladen är till importören
 
Han kommer altså tilbake med hjemmesiden sin når den er klar, men telefonnummer finnes altså her med +46 foran = 0046702461218 om man ønsker kontakt.

28. Februar 2008 - God oppslutning på årsmøtet

e_voting.jpg

Vi har i dag avsluttet årsmøtet for Likevel MC Norge. En grovopptelling viser at 37 av 64 stemmeberettigede var med på årsmøtet. Det er en oppslutning på ca. 58%, noe som må sies å være veldig bra. Styret bestående av Kjell Ove Oppedal, Knut Tore Forberg ble gjenvalgt og Grethe Fure og Terje Wollertsen ble gjenvalgt som varamedlemmer. Det fremlagte regnskap og årsmelding ble også godkjent (for å lese årsmeldingen - se venstre marg/meny).

15. Februar 2008 - Alt klart for årsmøtet
aarmote.jpg
I dag går startskuddet for Likevel MC Norge`s årsmøte vedr. 2007. Alle ordinære medlemmer (ikke støttemedlemmer) og støtteklubber får tilsendt en mail dere adressen til årsmøtet er vedlagt. Der kan man via internett gå inn og lese årsmelding, regnskap, revisjonsberetening, strategi, samt foreta avstemning på kandidater til styret i kommende periode. Årsmøtet blir avholdt mellom 15. og 28. februar og man har således god tid på seg. Dette er en spesiell årsmøteform uten benkeforslag, men demokratisk og effektiv for en organisasjon som har medlemmer over hele landet. Alle medlemmer oppfordres til å delta og historiks har oppslutningen vært høy.
31. Januar 2008 - Can Am Spyder får importør i Norge
brp_norway.jpg
Vi er kontaktet av Siv Kristin Mykland i BRP Norway. De er de som vill være importører av bla. Can AM Spyder i Norge. Selskapet holder til i Trondheim og deres produkter er alt fra tre- og firhjulinger, vannscootere, snøscootere og båtmotorer (Evinrude). Produker og info finnes på http://www.brpscandinavia.com/web/index.php?id=3 (norsk side) 

31. Januar 2008 - Nytt forum for erfaringsutveksling

handicapbiker.jpg

Ombygger Herbig i Tyskland har tatt initiativ til et internettforum som gir mulighet for erfaringsutveksling for motorsyklister som er på jakt etter løsninger eller som har funnet dem og vil dele med andre. Sjekk ut denne på http://handicapbiker.parlaris.com/index.php

Forhånd.12

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.