MENY

1. Desember - Ny trikside: www.trike.no

trike.no.jpg

Lars Eriksen har bygget flere MEGET flotte triker og har nå laget en egen webside der han presenterer sine bygg og andre spennende triker. I tillegg har han sider for salg av deler, samt en del linker.Her er mye spennende for trikeentusiaster!  Sjekk: www.trike.no

1. Desember 2008 - Ny hendel fra Kliktronic: K-lever 2

dobbelhendel_k_lever2.jpg

Den engelske produsenten Kliktronic har i en årrekke levert elektriske girløsninger for motorsykler. Nå har de laget en dobbelhendel som kan fåes med tre ulike muligheter: Hydraulisk, en hydraulisk og en med vaier eller kun for vaier. Utstyret ser veldig flott ut og vil kunne fungere svært godt ved hendelforflytning. Utstyret kan kjøpes gjennom EML-Norge (www.eml-norge.no )Sjekk med på vedlegget under for flere bilder og detaljer.

Prisen i England er £ 896,-. Med frakt, fortolling, norsk moms og høy £-kurs, vil prisen ligge på rundt N.Kr. 12.600,-. Hendlene kan for øvrig kan de fåes med 14 mm eller 17,5 mm sylinderdiameter, valgfritt på både øvre og nedre sylinder (uavhengig av hverandre, for evt å kunne tilpasses behovet). EML Norge opplyser at de også kan levere girskifteren. Antatt norsk pris der er N.Kr. 8.000,-. Pakkepris for begge er for tiden 20.000,- for begge (ved felles bestilling).Kursendringer kan selvsagt spille inn over tid.

kliktronicad.pdf

11. November - fornøyd familie lånte triken !

fam.karlsen1.jpg

Vi har i dag fått følgende beretning fra en familie som lånte triken i sommer:

Vi lånte triken i månedsskiftet juni/juli 2008, og var de første dagene på flere korte småturer, rundt Tveitevannet, til Lagunen og ellers rundt i nærområdet vårt, slik at Andrea ble kjent med triken. Som sin bror elsket hun det fra første øyeblikk. Helgen nærmet seg, og fredag kveld var Andrea med meg til byen en tur. Klokka var nærmere midnatt, og vi traff noen av arbeidskollegaene mine i sentrum. Andrea var det naturlige midtpunktet, og viste frem alle de tøffe delene av triken til de andre voksne, og poserte villig da de ville ta bilder av henne på triken. Hun opplevde også mange feststemte mennesker i sentrum som heiet og vinket da vi kjørte forbi dem, og hun var både trøtt og oppspilt da vi kom hjem. Etter turen sa hun: "Noen ganger ser folk på meg og synes synd på meg, men med triken ser de på meg og har lyst til å være meg."  Lørdag formiddag bestemte vi oss for å ta en litt lengre tur, denne gangen til Os. Vi dro av gårde i nydelig vær, og Andrea storkoste seg på turen. På Os tok vi en rast ved kaien, og alle fikk hver sin soft-is. Turen hjem igjen var like nydelig, og Andrea vil svært gjerne låne triken igjen en eller flere dager til neste år. Da satser vi på å få til en overnattingstur. Vi takker så mye for lånet, og håper triken vil fortsatt være tilgjengelig for utlån til medlemmene i mange år fremover.

Med vennlig hilsen Andrea, Bodil og Kalle

11. november 2008 - Nytt design for sidene våre

Den observante leser ser umiddelbart at vi i dag har endret design på hjemmesiden vår. Slik designet er utformet nå gir det flere muligheter enn før. Spesielt gjelder dette et søkefelt (oppe til høyre på forsiden), men det vil i løpet av kort tid bli lagt ut en blogg der medlemmer kan legge inn historier, bilder etc.

 

I dag er Likevel MC Norge 7 år! Dette er en fin begursdagsgave til oss selv !!

24. oktober 2008 Flott artikkel i Bergensavisen

dsc00049.jpg

Den 26. september skrev Bergensavisen en flott reportasje om Jan Terje Birkeland som etter 11 år etter en motorsykkelulykke er tilbake på sin flotte nye Harley Davidson Elektra Glide trike. Likevel MC Norge var med under arbeidet og har bidratt til å finne løsninger for Jan Terje som er rullestolbruker. Les den flotte artikkelen på lenken under

JanTerjeBirkelaniBA2008.pdf

17. oktober 2008 - Det er viktig å ikke gi seg !

edlarsen2007.jpg

I Januar 2007 koliderte vårt medlem Ed Larsen på motorsykkel. Resultatet ble en lam arm. Vi har hatt god kontakt med Ed siden den gang. Det startet med at biltilsynet laget problemer med hans rett til å kjøre motorsykkel. Deretter fikk han problemer med en av sine motorsykler som var ombygget til å fungere for ham. Ombygningene består i korte trekk av at han har flyttet bremsehendelen fra høyre til venstre side, samt flyttet brytere over til venstre side. Han har fått god hjelp av Lillebror MC. På høyre hånd har han festet hånden til styre med borelås. Dette fungerer veldig bra. Siden ulykken (mindre enn to år) har han kjørt sine motorsykler 90 000 KM !!!!!! mange lange turer i inn og utland  har det blitt. Han har seks motorsykler som er tilpasset ham. De fleste av østeuropeisk eller russisk merke. I går ringte han. Nå var siste sykkelen godkjent med sine ombygninger! Ed er en kar som ikke gir seg - det nytter !

19. september 2008 - Thomas Josefson på sykkel igjen

thomas_josefson.jpg

Fra Nettavisen. no har vi fanget opp følgende sak:

Det er nokså nøyaktig to år siden Thomas Josefsen hoppet for kort på en trening og føyk over styret. Resultatet var brukket rygg og lammelse fra livet og ned.

Nå er han i full gang igjen - med beina stroppet fast til sykkelen! Til helga kjører han oppvisning i forbindelse med finalen i MX Shakedown på Lunner Motorstadion.

 

Les artikkelen om Thomas her:

21. august 2008 - Hilsen fra Bent som var på tur med skolesykkelen

I juli var tidligere styremedlem og medstifter av Likevel MC Norge, Bent Hamnes på ferietur til Bergen. Da benyttet han anledningen til å prøvekjøre skolesykkelen sammen med sin kone. Bent har bodd flere år i Thailand og har der kjørt en Honda 125 med en enkel sidevogn der rullestolen sto. Han har sendt oss følgende hilsen :

Det var gøy å kjøre saling etter gammelt. Så frem til å prøve en "skikkelig" sidevognsykkel etter å ha kjørt min hjemmelagde doning ca 10 000 km i thailand over to år.
 
Det første jeg oppdaget var forskjellen mellom å ha sidevogen på venstre vs høyre side av sykkelen. Jeg er vant med å ha den på venstre side, noe som resulterer i at sykkelen drar til venstre når en gir gass. Som et resultat av dette ligger det i blodet å korrigere noe til høyre på styret når jeg drar på. Dette blir motsatt når sidevognen er på høyre side… Videre er jeg er vant med at høyre brems (forhjul) trekker sykkelen til høyre, venstre brems (sidevogn) trekker sykkelen til venstre. I Norge blir dette motsatt, og jeg måtte virkelig konsentrere meg på første turen…
 
Jeg har ikke kjørt kick-tronic før, og selv om jeg savner "følelsen" en har med girspaken når en girer med foten så synes jeg dette fungerte rimelig greit. Når det er sagt, så ble jeg ikke komfortabel med nedgiring da jeg synes det tok for lang tid å finne ned-knappen. Det er mulig at dette er en vanesak, men jeg kunne tenkt meg en noe annet plassering av knappene slik at det er lettere å finne dem under rask giring (uten å måtte flytte blikket ned på håndtaket).
 
Tommelbremsen for sidevognen fungerte greit, men den kunne godt ha hatt mer effekt. Jeg kan se for meg at med en tung passasjer i sidevognen vil denne bremsen bli noe svak.
 
Ellers må jeg selvfølgelig tilføye at BMW'en har et bunndrag som er fornøyelig. Ikke noe å si på respons og akselrasjon. Savnet derimot et 6. gir når en kom opp på motorveien…

 

Hva er så største forskjellen mellom en BMW 1100 med sidevogn godkjent av norske biltilsynet, og en Honda 125 med hjemmelaget sidevogn? Bortsett fra prisen, så er det vekten. BMW'en er mange ganger tyngre og oppleves derfor mer tungkjørt. Trass dette, så er den selvfølgelig fortsatt mye raskere. Kjøreegenskapene i fart er mye sammenlignbare, men bremsene på Honda'en er bedre grunnet mer bremseeffekt på sidevognen. Og så har vel BMW'en et fortrinn når det gjelder utseende... Kjærringa var i alle fall klar på at jeg burde få meg en slik i Thailand også J

 

Hein, takk for lånet og fortsatt god sommer til alle medlemmene i Likevel MC!

14. Juli 2008 - Ny trike med futt !

trirod2.jpg

Amerikanerne har nå laget en trike med navnet TriRod F3 Adrenaline som de presenterer i disse dager. Dette er et råskinn som det kan ta tid før vi ser på norske veier. Ved første øyekast kan den minne om noe vi har sett før, men ved nærmere øyesyn ser vi at dette er noe helt nytt hva gjelder serieproduksjon. Følg linken og se flere bilder og film av doningen. De planlegger også produksjon av en touringutgave, men denne er ikke klar ennå. Den får navnet X-plor..

 

Sjekk: http://www.trirodmotorcycles.com 

09. juli 2008 - MC avisa tester Jan Terje`s HD Trike

hd_trike.jpg

I julinummeret av MC Avisa har de prøvekjørt Jan Terje Birkeland`s HD Trike. Les testen under (Beklageligvis må du snu siden da scanneren kun tok formatet denne veien...)

HD_Trike_MC_Avisa.pdf

09. juli 2008 - Flyttbart toalett til treff

hc_wc.jpg

NMCU i Hordaland har gått til innkjøp av et rullestoiltilpasset transportabelt toalett som kan bringes med på ulike treff i regionen. Dette er et av de tiltak LIkevel MC Norge har pekt på mht å gjøre treff tilgjengelig for rullestolbrukere. En stor honnør til tiltaket som flere lokallag gjerne kan ta etter. Les en notis i MC Bladet på linken under.

V_rm_nstring_2008_BG.pdf

07. juli 2008- Maxprint er ny annonsør på triken vår!

maxprint.jpg

Maxprint AS har tegnet avtale som ny annonsør på triken vår. Vi håper at de gjennom reklame på triken vil få mye positiv respons fra potensielle kunder ! Støtt våre annonserer - de støtter oss !

Jan Terjes trike

(Klikk på bilde du vil forstørre. Da vil det komme opp i den lille ruten øverst. Klikker du på nytt på det blir det større)

16. juni 2008 - Jan Terjes trike er klar!

dsc00046.jpg

I dag fikk Jan Terje skilt på sin splitter nye harley Davidson Elektra Glide. Sykkelen er opprinnelig en tohjuling som er bygget om til trike av EML fabrikken i Nederland gjennom EML Norge og Torbjørn Opheim. Deretter er sykkelen tilpasset Jan Terjes behov som rullestolbruker. Den har elektrisk girskifter, tilpasset bakbremse, revers, tilpassede fothvilere, forflytningsbrett for lettere å komme oppå sykkelen og et rullestolfeste slik at rullestolen kan medbringes under kjøring. Likevel MC har testet sykkelen og den er svært god å kjøre. Vi øsnker Harley Davidson i Bergen v/ Erik Rocca, EML-Norge v/ Torbjørn Opheim og Jan Terje Birkeland vel blåst  med et vellykket prosjekt! Likevel MC Norge takker for at vi fikk være med som konsulenter på prosjektet.

Se flere bilder av prosjektet under.

V-Rod

11. juni 2008 - Lars Eriksen`s nye bygg

img_3057.jpg

Lars Eriksen er kjent for å bygge noen av de flotteste syklene vi har sett på norske skilt. Nå er han ferdig med sin nye Harley Davidson V-Rod. Dette er et fenomenalt bygg som Lars har tilpasset slik at den kan kjøres av førere med redusert førlighet i bena. Vi gratulerer med nok et flott bygg !!Se bilder fra byggingen her.

27. mai 2008 - Stor gave fra Sparebanken Vest

sparebanken_vest.jpg

Under dagens utdeling av midler til allmennyttige formål har Sparebanken Vest igjen valgt å bidra til driften av Likevel MC Norge. Denne gangen gir de hele 10 000 kroner til oss og vi er svært takknemlig for at de som før står bak det arbeidet vi driver - mange takk !

02. juni 2008 - Artikkel i Handikapnytt

handikapnytt.jpg

Handikappnytt har i sitt siste nummer laget en flott reportasje om Tore Johan Askvik og Likevel MC Norge. Les artikkelen her

Handikappnytt_3_2008.pdf

11. Mai 2008 - Likevel MC Norge på Jumbo Run

Hein Kvalheim og hans passasjer
Hein Kvalheim og hans passasjer

For 31 gang arrangeres Jumbo Run i Norge. Dette er et familievennlig sidevogns treff med kjøring av barn og unge med ulike funksjonshemmninger, samt alvorlig syke barn og unge fra Haukeland sykehus. Kortesjen på 55 sykler ble kjørt fra Lone skule og til Sætregården. Der ventet ridning, suppe og sosialt samvært-. Etter noen timer der gikk turen tilbake til Lone der arrangørene (Norsk sidevogn Klubb, Bergen Motorcykkel klubb og Toast iron MC) hadde laget til telt med matservering, underholdning og utdeling av diplomer, T-skjorter og bilder til alle deltakere. Arrangementet var fenomenalt godt gjennomført og vi fra Likevel MC Norge fikk kontakt med både medlemmer og støttespillere fra støtteklubber og andre vi har vært i kontakt med i miljøet - Dette var svært hyggelig! Takk til Erling Pettersen som inviterte oss med på dette !

 

10. mai 2008 - Artikkel i Vognløftet

 
 

I siste utgave av organet til Norsk sidevogn Klubb "Vognløftet" har de trykket en artikkel om Likevel MC Norge, skolesykkelen, reversen m.m. Les artikkelen på linken under

Vognl_ftet_20080003.PDF
12Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.