MENY
20. Mars 2007 - Nytt MC Magasin på nett
mc24.jpg

Vi har i dag fått mail fra MC24 som er et nytt nettmagasin om motorsyklisme. De skriver i sin mail:

Det er 10 år siden siste det skjedde noe nytt i norsk mc-presse, så nå syns vi tiden var moden for få til noe nytt. Vi som står bak magasinet har bakgrunn fra MC-avisa og Bike og har også levert mc-stoff til dagspressen, men nå tror vi tiden er moden for et magasin på nett. MC24.no skal levere et komplett mc-magasin med nyheter, tester, reiser, turer, opplevelser, treff, klassisk - alt man venter å finne i et mc-magasin, og litt til. Håper dere tar turen innom og finner noe dere liker. Sidene er fortsatt under utvikling, og i løpet av denne uka skal vi ha på plass flere funksjoner, blant annet i forhold til interaktivitet. Håper også dere finner plass til en viderelenking til oss. Legger ved en logo i tilfelle det er bruk for det. Vi er selvsagt interessert i å ha et så godt som mulig samarbeide med klubbmiljøene, og hvis det byr seg anledninger der vi kan samarbeide til felles beste, vil vi selvsagt være interessert i det. Pressemeldinger, tips etc er vi veldig interessert i å motta.

Mvh,
Ivar Kvadsheim
ivar@mc24.no
www.mc24.no 

20. Mars 2007 - Can -AM med ny trehjuling - Spyder Roadster

20mars.jpg

Fra sidene til MC 24 leser vi at Can Am (Bombardier) har utviklet en ny trehjuling med to hjul foran. Denne ventes å komme til Norge i løpet av august. De skriver blant annet: Spyder Raodster er bygget rundt en væskekjølt 990-kubikks v-twin fra Rotax - ikke ulik den Rotax leverer til Aprilias sportssykler. Stålrammen danner plattformen for Y-formen. De to framhjulene er festet til rammen med doble A-armer.

De spesiallagde framdekkene gir enorm kontaktflate og dermed også veigrep. Sykkelen legger seg ikke over i svingene, så her ligger det an til en uvant kjøreopplevelse. Bakhjulet holdes på plass av en baksvinge i stål med monodemper. Kraftoverføringen til bakhjulet går via belte.

Bremsene er linket og fungerer på alle hjul via en pedal på høyre side. Ingen hendel å klemme på når panikken slår inn, altså. Can-Am kommer til å la deg velge mellom manuell eller elektronisk fem-trinns girkasse med reversfunksjon.

Les mer på http://www.mc24.no

les artikkelen om Spyder Roadster her

30.Mars 2007 - Reversen er montert. Litt arbeid gjenstår

30mars.jpg

Som bildet viser er nå reversen plassert på rett sted under skolesykkelen - klar til å betjene bakhjulet med kraft. Nå gjenstår arbeidet med å legge opp en utløsermekanisme og legge til rette det elektriske. Smed og kunstner Magnus Leirgulen arbeider systematisk med dette og vi tror på et MEGET bra resultat.

11.april 2007 - Artikkel i Coloplast magasin "Assistanse"

11april.jpg

Sent i fjor ble vi invitert til å skrive en reportasje om Likevel MC Norge i bladet Assistanse. Dette bladet ble sendt ut på slutten av fjoråret, men først nå har vi fått tilgang på artikkelen

Assistanse_022006_magasin.PDF

17. april 2007 - Reversen er ferdig montert og fungerer !

17april.jpg

Vi har i dag hentet Skolesykkelen hos tusenkunstner og bilreparatør/smijernsdesigner Magnus Leirgulen (se annonse på høyre side av forsiden vår). Skolesykkelen har fått påmontert reversen som er levert av det tyske firmaet Otto Hermeling. Løsningen er en metallvalse som via et hydraulisk system presser valsen mot bakhjulet of får det til å rotere kontra. Systemet fungerer utmerket og utløses ved å bresse en stang/betjeningshendel som er montert på høyre side av sykkelen. Se bilde og nyhetsoppslag 19. mars 2006 og 30. mars 2007. Vi har laget til en billedserie (klikk på linken under) og vil lage en liten videosnutt som viser funksjonen. En stor takk til Magnus Leirgulen som fikset denne biffen flott !

21. april 2007 - Triken er ferdig !

21april.jpg

I dag la vi siste hånd på verket og triken er ferdig renovert. Utrolig mye er gjort og triken fremstår omtrent som ny. Triken skal vises på Hjelpemiddelmessen på Vestlandet onsdag 25. april og MC Vårmønstringen i Bergen søndag 29. april. Vi har kalkulert at det er brukt godt over 100 dugnadstimer på arbeidet og resultatet er meget bra. Se bilder fra arbeidet på linken under.

23. april 2007 - Erik Tvedt holder foredrag på HiNT

23april.jpg

Likevel MC-venn og sensor ved Bergen trafikkstasjon, Erik Tvedt er på etterutdanning ved Høyskoleen i Nordtrøndelag (HiNT). I den forbindelse fikk han utfordringen til å holde et foredrag for studentene ved grunnutdanningen for trafikklærere om Likevel MC Norge og motorsykkelkjøring for folk med funksjonshemninger. 70-80 engasjerte tilhørere fikk nyte godt av hans kompetanse på feltet. Vi er glad for at Erik gjør denne jobben som også bidrar til å spre informasjon om Likevel MC Norge og vårt arbeid- takk Erik !

Bilder fra vår Hjelpemiddelmessen på Vestlandet 2007

25. April 2007 - Stor gave fra messefondet!

hjelpemiddelfondet.jpg

Likevel MC Norge var i dag representert med egen stand på Hjelpemiddelmessen på Vestlandet. Vi hadde meg begge syklene og viste dem frem til potensielle brukere og helsepersonell med stor stolthet og frimodighet. hele styret var på plass og flere medlemmer var med på standen og var innom. Noen medlemmer ble også vervet ! Messen er en veldrevet sak med lave kostnader for utstillere (organisasjoner stiller ut gratis!). Likevel klarer messen å generere et overskudd. Dette deles ut av et startet "Messefond". Byråd for Helse og omsorg, Trude Drevland, åpnet messen og delte ut fondets tildelinger for 2007. Likevel MC Norge fikk hele 7 000 kroner fra fondet i år. Dette var svært gledelig for oss og vi takker så mye! Rundt 1000 mennesker kan har vært innom messen i følge pålitelige kilder og vi fikk mange gode møter med mange av disse. Vi hadde presentasjon på videokanon og tok bilder av de som ønsket det på triken. Dette vekte stor begeistring for store og små. Alt i alt en meget vellykket dag for oss.
Se bilder under fra messen.

29. April 2007- Tv2 Filmer Likevel MC Norge

29april.jpg

Under Vårmønstringen i Bergen i dag fikk Likevel MC Norge besøk av journalist og fotograf fra TV2. Det ble filmet litt og laget et greit intervju, men pga tett sendeplan ble det kun en liten snutt om skolesykkelen, men ikke værst tross alt. Vi håper på en enda bedre mulighet neste gang.

29. april 2007 - Flott vårmønstring i Bergen

29april2007.jpg

Nok en gang har Rolling Thunder arrangert en flott vårmønstring i Bergen. Været var fantastisk og det var samlet oppimot 2 000 motorsykler på Festplassen i Bergen. Likevel MC Norge var på plass med begge syklene våre og vi kom i kontakt med masse spennende folk. Hyggelig var det å møte representanter fra Holy Riders som også er vår støtteklubb. Vi satser på et nærere samarbeid i løpet av sesongen. Flere rullestolbrukere var innom standen og mange av våre medlemmer dukket opp. En nydelig dag !

28.mai 2007 - Gave fra Holy Riders Aust-Agder

28mai.jpg

Vi har i dag mottatt en flott gave på kr. 2 000,- fra Holy Riders Aust- Agder! Dette var svært gledelig og vi kan forsikre om at pengen skal bli vel anvendt ! Igjen takk !

05. juni 2007 - Artikkel om Skolesykkelens revers i Bladet MOTOR

aktuelt.jpg

Vi har fått god pressedekning vedr. reversen på skolesykkelen. Bladet MOTOR har trykket vedlagte artikkel - det gleder oss !

_Bladet_Motor_nr._5._2007.PDF
05.juni 2007 - Sparebanken Vest - en hjelper å stole på ! 
sparebank.jpg
Under tildelingsfest i kveld på Nordsjøfartmuseet ble Likevel MC Norge tildelt hele kr 10 000,- til vårt arbeid. For oss er de årlige bidrag fra Sparebanken Vest på Straume et utrolig viktig fundament for driften av blant annet triken. Vi er veldig glad for at Sparebanken også i år har vist at de ser det arbeidet vi gjør og finner det verdig å støtte oss. En stor takk til Sparebanken Vest på Straume som alltid er å stole på !

05. juni 20074 - Artikkel i MC avisa

5juni2007.jpg

Også MC Avisa har funnet reversen til Skolesykkelen så interessant at de har trykket vedlagte artikkel.

MC_Avisa_juni_2007.PDF
08. Juni 2007 - En ny type mopeder er på vei
8juni2007.jpg
Det har i den siste tiden vært observert en ny type mopeder på markedet i utlandet. Vi kjenner ikke til om disse er omsatt i Norge, men den gir litt mer stabilitet for den som er usikker på balansen. Mopedene har tre hjul - hvorav to av dem er tett sammen på akslingen foran. Det betyr at sykkelen kan krenge om noe mer vanskelig enn vanlig. Samtidig kan den stå uten støtte og er således også mer stabil i fart. Tør du ?
I ettertid har vi fått inn denne mailen fra et av våre medlemmer- Bjørnar Huvestad:
HEI!!
Rettelse til reportasjen om tre hjuls moped. Piaggio MP3 fåes i 125, 250 og 400 kubikk. Jeg har prøvekjørt en 250 og den er fullt brukbar. Det er en fiffig låsemekanisme på høyre handtak som låser sykkelen oppreist. Når du er under 12km i timen kan låsen aktiveres. Den låser av automatisk når du gir gass. Et praktisk kjøretøy for den som er usikker ved start og stopp.
I Italia rundt (tråsykkelløpet som var) ble det brukt flere Gilera 500 med samme forhjulspatent. De blir foreløbig ikke tatt inn til Norge. Når tiden går vil det sikkert være noen i dette landet som vil skaffe seg en slik en.
Hilsen Bjørnar Huvestad. Sidevogn og Suzuki Burgmann 400 kjører.
Det var en reportasje i mc avisa om trehjulingen.

25. juni 2007 - Filmen om Likevel MC Norge er startet

Mange entusiaster var samlet når Likevel MC Norge skulle lage film. I forgrunnen ser vi den flotte EML/Honda Goldwing triken til Tormod Valde.
Mange entusiaster var samlet når Likevel MC Norge skulle lage film. I forgrunnen ser vi den flotte EML/Honda Goldwing triken til Tormod Valde.

Mange entusiaster var samlet når Likevel MC Norge skulle lage film. I forgrunnen ser vi den flotte EML/Honda Goldwing triken til Tormod Valde.
I dag var 12-15 motorsykler (fra støtteklubbene Hibikk og Invisible MC + noen fler) samlet på Straume med kurs for Øygarden. Med oss hadde vi Henning Klafstad og Xaviere Bonete fra vår støtteklubb Hibikk. Sammen skulle vi starte innspilling av sekvenser til en informasjonsfilm om Likevel MC Norge som har MC-klubber i Norge som hovedmålgruppe. Spesielt ønsker vi å lage noe som kan brukes i støtteklubbene våre. Vi hadde en flott tur og fikk gjort mange fine scener. Takk til alle som var med! Følg med når resultatet kommer....

27.juni 2007 - Sommerhilsen fra Regionsnytt
27juni2007.jpg
Bladet for region SØRVEST i Norges Handikappforbund gir ut bladet Regionsnytt. I deres siste nummer av bladet viser de et bilde av våre to sykler og ønsker leserne god sommer :-)

28. juni 2007 - Flere artikler om reversløsningen

28juni2007.jpg

Flere organ har funnet vår nye reversløsning for skolesykkelen interessant og trykket artikkel om saken. Under finner du artikkelen for Autoriserte trafikkskolers Landsforbund (ATL) og MC Bladets artikkel.

MC_Bladet_3_2007__Revers.PDF
Trafikkskolen_3_2007__Revers.PDF
30. Juni 2007 - artikkel i Patetra
30juni2007.jpg
Likevel MC Norge ble utfordret av Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS)sitt organ om å skrive litt om vår deltakelse på Hjelpemiddelmessen på Vestlandet og Motorsykkelvårmønsgtringen i Bergen i april. Dette presenterer de nå i sitt blad PATETRA. Les artikkelen under
Patetra_side_28_og_29.2007.pdf
Forhånd.12

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.