Skriv ut

25. april 2018 - Dordi er på veien igjen !

dordi.jpg

I dag fikk vi en utrolig hyggelig hilsen som du kan lese her

Hei !

Mitt navn er Dordi Settemsdal og kommer fra Surnadal på Nordmøre i Møre og Romsdal.
Den 26.juli 2015 startet en fin planlagt ferietur sammen med min samboer. Vi skulle på mc-ferie Vestlandet og østlandet. Etter bare ca 1 time av ferietimen ble det bråstopp på den fine turen.
En hjort kom plutselig byksende ut i veibanen og vi veltet med påfølgende etterpå. GoldWingen med henger reiste seg opp igjen, og kjørte av seg selv over veien og nedi ei grøft og der stoppet den.
Igjen lå vi i veibanen, men Oskar kom seg opp av seg selv og begynte sammen med andre førstehjelp på meg som lå igjen i veikanten.
Det ble «blåtur» til Molde sykehus og kun ett kne ble litt ødelagt. Min samboer ett lite brudd i høyre tommel og ble sendt hjem samme kveld med gips. Jeg måtte ligge til observasjon 2 dager, men vi priste oss lykkelige at de var alt ok tross alt om en meget lang rekreasjonsperiode framover.
Etter ulykken ble jeg nok litt skjeptisk til å sitte på mc igjen, men min kjære samboer som er en meget god og erfaren mc kjører fikk meg bak en mc igjen, og mange fine småturer hadde vi.
Våren 2016 begynte Oskar å se på finn.no for å finne en egnet mc for mitt handicap, så jeg evnt kunne begynne å øvelseskjøre selv som sjåfør.
Oskar kjøpte en Suzuki Intruder 600 og øvelseskjører ble jeg med hele 700000 km i 2016. Blant annet østlandstur på DragRace Gardermoen etc. I ett forykende stygt vær.
I min øvelseskjøringsperiode hadde jeg mye kontakt med organisasjonen Likevel Mc, og de i sammen med Oskar overbeviste meg til å ta teorien for ett lite push for kanskje da ble det lettere å bestemme seg for å kjøre opp.
Likevel Mc var behjelpelig med flere tips om både hva jeg skulle orientere evnt kjøreskole og hvilke hjelpemiddel jeg kunne ordne på min Intruder.
Etter en operasjon april 2017, så det lovende ut for å kanskje å bestemme seg for å ta kjøretimer.
Etter infoark med tips fra Likevel Mc tok jeg kontakt med en toppers kjøreskole i Molde, og plutselig innen 14 dager hadde jeg både kurset og timer(ikke så mange) og kjørte opp juli 2017.
Så tusen hjertelig takk for både Likevel Mc, fysioterapaut ,samboer og kjøreskolen for at dette var mulig, selv etter den litt stygge mc ulykken i 2015.
I 2017 kjørte vi «bare» vel 900000 km, så hvor mange mil det blir i 2018 får vi se på </div><div class=