MENY

09. mars 2016 - Valgte er over - styret fortsetter  !

avstemning.jpg

Det har vært årsmøtet på internett for alle ordinære medlemmer. Årsmøtet avholdes ved at alle medlemmer og støtteklubber får en link til "årsmøtetrommet" der årsmelding, regnskap m.m. ligger. Årsmøtet avholdes i tiden mellom 15. og 29. februarså alle har god tid på seg ! 80% av de stemmeberettigete avga stemme i 2016- det er rekord!! Takk til alle som leste og stemte. Årsmelding og regnskap ligger nå ute på egen link på hjemmesiden vår.

Styret består av Kjell Ove Oppedal, Bjørn Heradstveit og Hein Kvalheim med Grethe Fure og Terje Wollertsen som varamedlemmer.

08. mars 2016- Flott artikkel om Henning Bortne i MC-Avisa

henning_bortne2.jpg

I MC-avisa`s spalte "Meg og min MC" har de i sin utgave 2-16 laget en flott artikkel om vårt tøffe medlem Henning Bortne som har reist landet rundt på sin Can-Am Spyder- Les artikkelen her

heinning_bortne_mc_avisa.pdf

09. okt 2015 - Slik fikk Vilde det til med en hånd

fullsizerender4.jpg

7. august i år fikk vi melding om at Vilde hadde fått mopedlappen! Ikke underlig i seg selv, men Vilde er født uten høyre hånd og møtte noen utfordringer hun måtte løse før hun kom i mål. Slik forteller Vilde`s mor og far historien om mopeden og førerkortet:

Vilde er født uten høyre hånd. Det har ikke medført store hindringer for henne. Vilde begynte med kosmetisk protese da hun var 6 mnd., og var den første i Norge som startet tidlig med Myoelektronisk protese. Hun var da ca. 1 1/2 år.

Hun har alltid vært ei aktiv jente, som har mestret alt hun har prøvd seg på. Vi som foreldre har vært opptatt av at hun skal få gjøre ting på sin måte, og at manglende hånd ikke er en utfordring for å mestre ting. Til nå så har det vel kun vært blokkfløyte som har vært utfordrende. Ellers har hun mestret på lik linje/eller bedre som alt fra klatring, konkurranse trampett og fotball og lignende og har fulgt normal aldersadekvat utvikling og funksjonsnivå.  Hun spiller nå aktivt fotball i 1 divisjonen, og er med på Team Rogaland  i regi Rogaland Fotballkrets/ NFF. Hun har deltatt på samlinger i regi av kretsen siden hun var 12 år. Så til nå så har det ikke vært noe som har stoppet henne 

I utgangspunktet hadde ikke Vilde tenkt å ta mopedlappen, men da februar kom og det var 6 måneder til hennes 16 års dag ombestemte hun seg pga.  de andre venninnene hennes skulle ha lappen.

Vi snakket da med Sophies Minde og fikk ulike opplysninger og informasjon om fremgangsmåten for hvor vi skulle starte prosessen. Samt informasjon om Likevel MC.

Vi tok da kontakt med Likevel MC , og opplevde å få veldig god hjelp der på hva som var lurt å gjøre i prosessen. I tillegg fikk vi informasjon om Thea og hennes fars prosess på MC lappen. Jeg hadde en veldig hyggelig telefonsamtale med Theas far, og gode råd på veien.

Sophies minde lagde en protese tilpasset MC. Denne protesen kan også brukes i hverdagen, med et enkelt klikk bytte til vanlig hånd. Dette var klart i mars, og Vilde bestilte da Mopeden hun ville ha. Hun hadde i utgangspunktet tenkt å ha en moped med kåpe rundt styre, men vi valgte den enkleste varianten en Peugeot med åpent styre for ombygningens del. Vi fikk da kyndige mc-folk til å foreta ombygningen, ved å flytte frem-brems og gass til venstre side, gass ble da en ”choke-variant” slik som snøscooter som fungerer som en gass på venstre side på tommel, like under blinklys. Det ble bygget en fotbrems for bak-bremsen. En gikk da gjennom kåpen.

-MC opplæring: Vi meldte Vilde på Olas trafikkskole, og opplevde ingen hindringer eller spørsmål hos kjøreskolen. Vilde deltok her på opplæringen på lik linje som de andre elevene. Hun trengte ikke flere kjøretimer enn de andre. Hun brukte egen ombygd sykkel under opplæringen. Sykkelen var da ikke godkjent, men dette fikk vi vite etterpå av biltilsynet at skulle vært gjort i forkant. Viktig å merke seg. Nb: dette fikk ingen konsekvenser.

-Søknadsprosessen biltilsynet:

Vildes lege skrev en legeerklæring til bruk ved søknad om førerkort. Legen brukte noe tid i forkant av innsending i søknad, pga. manglende forståelse av regelverket hos det lokale biltilsyn. Det lokale biltilsynet fant ut etter at de hadde studert regelverket nøyere at Fylkesmannen IKKE skulle inn å fatte vedtak i saker der det er snakk om stasjonær nedsatt førlighet.( Helsedirektoratets veileder i behandling av førerkortsaker( IS-2070) kapittel 25.

I legeerklæringen stod det: at han mente at det er forsvarlig og at hun vil kunne ha en betryggende og forsvarlig manøvringsevne så lenge hun har en protese tilpasset til formålet samt en spesialtilpasset moped.

Ut over dette var det ikke noen utfordringer i søknadsprosessen. Vilde hadde en praktisk prøve på biltilsynet, sammen med en derifra. Her måtte hun bevise at hun hadde en sikker og trygg manøvringsevne. ( lik prøve som de som tar lett motorsykkel). Det gikk veldig bra og da var det kun teoriprøven igjen."

Dette var en flott historie som igjen viser at de som har litt pågangsmot og et godt støtteapparat får til det meste ! Takk til Vilde, Solfrid og Hugo for at dere delte denne historien med oss !

17,03.2016 -  Craig Parks- Verdens raskeste enarmede motorcrosskjører ?

craig_parks.jpg

Craig parks mistet armen i en ulykke, men hans lidenskap for motorsykkelkjøring tok ikke slutt. Han kom tilbake og viser hvor greit det går å kjøre heftig med en arm - til inspirasjon !

04. mai 2016 - Grete - vår nye fører på Feetless Biking System (FBS)?

Grete Opsal
Grete Opsal

Vårt medlem Grete Opsal fra Sola har vært i Tyskland og forsøkt FBS hos Wilhelm Køltgen (http://www.koeltgen.de). Grete håndeterer dette og vil undersøke videre. Dette er en tøff dame som vil noe - og vi ønsker lykke til og vil følge med på ferden !

08. mai 2016 - Stor vårmønstring i Bergen og Likevel MC Norge er selvsagt på plass!

v_rm_nstring_2016.jpg

Når rundt 1000 motorsykler samles på en av vårens flotteste dager er Likevel MC Norge selvsagt på plass med våre 2 sykler. Mye god stemning og mange folk var innom hos oss og vi fikk være med på denne flotte MC dagen i Bergen. 

Se flere bilder fra Bergensavisen her: http://www.ba.no/nyheter/bergen/fritid/fest-mc-plassen/s/5-8-344875 

29. april 2016 - Stor gave fra Johan Ludwig Mowinckels Stiftelse!

Johan Ludwig Mowinckel
Johan Ludwig Mowinckel

Vi har mottatt tilsagn etter søknad fra Johan Ludwig Mowinckels Stiftelse på hele kr 20 000,- . Dette er vi svært takknemlig for !!!

Johan Ludwig Mowinckels Stiftelse er en ideell, privat stiftelse, med formål å tilgodese barn, unge og voksne med cerebral parese og lignende hjerneskader ved ulike tiltak. Det er vårt samarbeid med CP foreninge som danner grunnlaget for vår søknad.

13.03.2016-Bryan Kinney - del 2- kjører sin ombygde sykkel

brian_kinney_2.jpg

09. mars viste vi filmen om Bryan Kinney og hans ombygde Kawasaki Ninja 650 R. Her får du se ham kjøre vidunderet sitt .-) !

https://www.youtube.com/watch?v=uNUMtDRh4UE

 

 

09. mars - Bryan Kinney og hans ombygde Kawasaki

brian_kinney.jpg

Bryan Kinney har bygget om sin Kawasaki Ninja 650 R slik at den kan kjøres av ham til tross for at han er lammet fra livet og ned. Sjekk ut den stilige filmen fra Youtube her hvor han viser hvordan han kommer seg opp på sykkelen og dens funksjoner.

https://www.youtube.com/watch?v=ejvM-xd17Hs

 

Se mer om Bryan her: https://www.youtube.com/user/blackpearlv6/featured

 

14.september 2015- Ryno, den enkle motorsykkel for deg med balanseproblemer ?

ryno_leftfrontangle_new.jpg

En kar i USA ble spurt av datteren om han kunne lage en motorsykkel slik hun hadde sett den i et dataspill. Resultatet ble Ryno! Den er tilpasningsdyktig til et bredt spekter av bruksområder, inkludert urban transport , offentlige sikkerhet , og industrielle kunder . Men det mest utrolige med Ryno er ikke nødvendigvis hva den kan gjøre - det er hvor lett det gjør det. Med litt trening er Ryno  så naturlig og enkelt som å sykle, sies det ..Ryno holder seg i balanse ved hjelp av en gyro. "Ryno er utformet for å ligne en vanlig motorsykkel i sine kontroller, og sittestilling gjør at du føler deg hjemme så snart du setter deg ned"- heter det i reklamen.

Sjekk ut deres hjemmeside: http://rynomotors.com og se videoen av sykkelen her:

https://www.youtube.com/watch?v=n7EcOGbJzZg

Bilder av Easy Cluth montering og deler

05. desember 2012 - Trikebygger - årets Trønder ?

foto:VEGARD EGGEN/Adresseavisen
<a href="http://foto:VEGARD" target="_blank">foto:VEGARD</a> EGGEN/Adresseavisen

Norges fremste trikebygger, Lars Arne Eriksen, er nomiert balnt flere som årets trønder. Lars Arne har bygget en rekke triker med det særpreg at de slår de fleste i mønstringer når selvbygg blir vurdert. Trikene er solid bygget og fremstår som det råeste som er å finne på norske veier. Lars har sin egen side http://www.trike.no - her finner du bilder av flere av hans bygg.

 

Les artikkelen om nominasjonen her 

22. november 2012- Kurs for ATL

Hein Kvalheim foredrag om MC-opplæring av førere med funksjonsutfordringer
Hein Kvalheim foredrag om MC-opplæring av førere med funksjonsutfordringer

I dag har Autoriserte trafikkskolers Landsforbund (ATL) avholdt kurs med overskriften "Fagseminar - føreropplæring for mennesker med funksjonsnedsettelse". Som en del av dette kurset var LIkevel MC Norge ved leder invitert til å holde en times foredrag med fokus på vår skolesykkel og dens muligheter, samt peke på forskjeller i opplæring med denne versus en 2-hjuling. Rundt 35 trafikklærere og andre interesserte var på plass og det var spennende å høre de andre foredragene, samt ta en prat med deltakerne rundt opplæring på sidevogn med funksjonstilpasning. Takk til ATL som inviterte - måtte mange kaste seg på vårt unike tilbud med skolesykkelen !

2. september 2012- 100 Liker Likevel MC Norge på Facebook!

100_facebook.jpg

Etter at vi startet en side på Facebook for LIkevel MC Norge har antall som "liker" steget jevnt - nå er vi 100. La oss gi gass og doble det :-) -  Del linken og bli med !

30. august 2012 - Likevel MC Norge med blinde passasjerer

kjell_ove_august_2012.jpg

Det som etterhvert har blitt en lang tradisjon er at Likevel MC stiller sammen med Invisible MC og kjører tur med Norges Blindeforbund. Utgangspunktet vårt er på Askøy.

Vi var 12 sykler og det ble til slutt 11 deltagere på tur med oss til Herdla. Dette var  synshemmede i alderen 35 til 50 år.  Mange hadde aldri vært med på motorsykkel før. Dette var helt klart noe de satte stor pris på. Hun som satt på med Likevel MC  hadde bakpå ville ikke gå av sykkelen når vi hadde pause på Herdla!

Etter turen ble det disket opp med snitter, kake, kaffe, te og sjokolade som vi koste oss med etter turen.

15. august 2012 - Palle kjører igjen !

Bilde: Erik Birkeland
Bilde: Erik Birkeland

I Godtorsdag i Dagbladet og på nettutgaven  kan du lese om MC-entusiasten Palle fra Kristiansund som fikk slag og måtte ta MC-livet på en annen måte. En kreativ kompis og litt innsats gir Palle og vennen Ted mange gode turer på motorsykkel også etter slaget. Dette viser at det nytter å holde fast på drømmen og entusiasmene og at venner betyr mye i med og motgang. Les den flotte saken i Dagbladet !

06. August 2012 - Kalle og Andrea på triketur!

klar_for_triketur_2012.jpg

Vi har fått en fin reisereportasje fra Kalle og Andrea som lånte triken på tur til Beitostølen.

Les vedlagte reisereportasje her.

De avslutter med: 

"Til slutt er det bare å si tusen takk for lånet av triken. Vi elsket hver kilometer og håper vi får muligheten til å låne den igjen senere i sommer."

 

triketur_til_beitost_len_2012.docx

27. juni 2012 - Stor gave fra Visjon Vest!

sparebankenvest_logo173.jpg

Nok en gang har Sparebanken Vest og Visjon Vest tilkjent Likevel MC Norge midler fra sitt fond. 5 000,- kroner var gaven for 2012 og vi ser svært takknemlig !!

27. juni 2012 - Egen side på Facebook !

facebook_side_2012.jpg

Likevel MC har i lengre tid hatt en gruppe på Facebook der vi har delt nyheter med en gruppe tilhengere. I sin iver etter å endre har Facebook lagt om og således fjerne alle i gruppen med unntak av noen får som har vært innom i det siste. For å ikke starte sankingen av tilhengere på nytt i en gruppe har vi derfor bestemt oss for å lage en egen side. Du finner den på http://www.facebook.com/likevelmc. Stikk innom og trykk "liker" så blir du oppdatert også på den måten :-) ..

21. juni 2012 - Første jakkemerke til Likevel MC Norge !

jakkemerke.jpg

Et av våre medlemmer har på eget initiativ fått laget et ryggmerke med Likevel MC Norge`s logo på. Merket ble veldig flott og er laget av Tores MC Broderier ((facebooklenke). Kanskje dette kan være noe for flere ? Prisen er kr 400 enkeltvis og 300 om det er flere enn 10 slik at de kan lages samtidig. I tillegg kommer frakt på kr 27,-.  Ta kontakt direkte med tore@taugl.no eller Likevel MC om du er interessert. 

1234...7Neste

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.