MENY
Venstre arm
venstrearm.jpg

I de fleste tilfeller er det en enkel sak å flytte clutchen og de brytere som befinner seg til venstre. Dersom håndens forfatning gjør den umulig å bruke må clutchen plasseres et annet sted på sykkelen. Igjen er det beste alternativet å flytte hendelen til høyre og sette den sammen i en tvilling/tandem installasjon eller kan kan flytte bremsen til en tommelhendel og sette clutchen på forbremsens plass. Det er selvsagt en mulgihet å velge "automatsykkler" som ikke har samme clutchbehov. Dette finner man på en rekke scootere og på sykler som Aptrilla Mana. Dersom man har svekket kraft i venstre arm kan en annen mulighet være et "Easy clutch kit". Dette gir en slags servo virkning på clutchen og letter den slik at kraften som trengs for å betjene blir mindre. Tommelclutch kan også være et annet alternativ. Det finnes også "kabel til hydraulisk"-sett som gjør bruk av wire-clutch mye lettere.(se under menypunkt "Utstyr"). Tommelclutch kan også lages til og man kan selvsagt finne individuelle løsninger med fotclutch.

Det er også utviklet en automatclutch som kan avhjelpe en svak venstrehånd/grep. To modeller finnes. De kalles z-start og Pro- start. Info om dette finnes på www.rekluse.co.uk

Dersom man vil anvende den svake armen som stabilisator for kroppen eller armen, men ikke har kraft til å holde styret kan man anvende borelås som syes fast inne i hansken.

For alle motorsyklister med hånd eller armsvakheter er det sterkt å anbefale en kvalitets styredemper.

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER

https://www.instagram.com/likevelmc/

Instagram


.