MENY

13. april 2018- The Sidething

the_side_thing.jpg

Noen har mye lideskap, noen har mye penger, noen skader seg og noen er borti alt. På denne youtubesnutten finner du en slik kar. En stilig rullestol opp i en stiling sidevognsykkel - begge lakkert så de matcher. Se og nyt:

https://www.youtube.com/watch?v=KLUdfJbGIus 

06. mars 2018- Årsmøtet er gjennomført !

likevelmc_logo.png

Da er årsmøtet for 2017 gjennomført og deltakelsen har vært stor. Over 50 av de rundt 70 stemmeberetigede har avgitt stemme i februar og gjennom dette godkjent årsmelding og regnskap og gjenvalgt styret. Styret takker for tilliten !!

13. februar - Jumbo Run til Bergen 20. mai !

invitasjon_passasjerer.jpg

Bergen MC klubb arrangerer Rumbo Run i Bergen søndag 20. mai. Likevel MC Norge ønsker å delta og arrangørene inviterer passasjerer med på tur i invitasjonen skriver de:

Vil dere være med å kjøre tur på motorsykkel med sidevogn? Og få en opplevelses dag på en besøksgård?

Alle som har bruk for en oppmuntring i det daglige, er velkomne til å være med oss søndag 20 mai 2018. (Søndagen i pinsen) Både enkelt personer og grupper kan bli med.

OBS: Forhåndspåmelding påkrevd!!

Har dere lyst til å være med? Det koster ingenting, og blir garantert gøy!

Datoen er søndag 20 mai kl 12.00. Oppmøte på Sætregården i Hordvik i Åsane. Alle påmeldte vil få komplett program og veibeskrivelse når det nærmer seg. For mer info om Norsk sidevogn klubb og Jumbo Run se www.sidevogn.com

Vi kjører uansett vær, og har et opplegg for innendørs lunsj og premieutdeling.
Vil dere være med?
Kontakt Erling T. Pettersen på post@sidevogn.com eller 928 32 782.

Hilsen oss i Bergen MC klubb og Norsk Sidevogn klubb

Presentasjon av Jumbo Run
Jumbo Run startet i England i 1961, og tanken var at handikappede barn skulle få oppleve naturen på en trygg og spennende måte som passasjerer i en sidevogn. I 1963 fikk treffet sitt nåværende navn, da de besøkte en dyrehage som hadde en elefantunge som het Jumbo. I Norge ble det arrangert for første gang i 1977, og har siden blitt arrangert hvert år. Treffet arrangeres også i mange andre europeiske land.
Jumbo Run i Norge i dag: Treffet arrangeres hvert år i pinsen, og sidevognsyklene kommer fra hele landet. Passasjerene ankommer på kjøredagen, og får en tur i sidevogn, tilbud om ridning, boller, brus, pølser og premieutdeling. Alt er gratis!!
Treffet flyttes rundt om i landet, og arrangeres av lokale klubber i samarbeid med Norsk Sidevogn Klubb.
Passasjerene: Det er opp til den lokale arrangøren å velge passasjer gruppe, men det skal selvsagt være noen som trenger en oppmuntring i det daglige. Her er vi ganske åpne  Vanlige passasjer grupper de siste 10 årene har vært: Fysisk handikappede, psykisk handikappede, barn fra sykehus, kreftsyke, epilepsi, eldre, bofellesskap osv.
Gjennomføring: Når passasjerene ankommer, så blir de registrert og få tildelt en sidevogn. Vi har muligheter for individuell tilpasning. Noen vogner er mer lukket enn andre, og noen har plass til 2 store eller 2 små. Ikke nøl med å ta kontakt om dere har spørsmål. Så kjører vi en ca 20 minutters rundtur. Vi kjører alltid i kortesje, og det står tohjuls motorsyklister i alle kryss og stopper trafikken.
Etter kjøreturen er det premieutdeling og mat. Alle får t-skjorte med Jumbo Run logo, diplom og klistermerke. Så kan man gå rundt å kikke på dyrene, og få seg en ridetur for de som ønsker det. Sætregården har også tilbud om handikapp ridning.

17. april 2018 - Geir er klar med ny sykkel

img_6079.jpg

medlem Geir Bedin er en nevenyttig kar. Han har kjørt sykkel i mange år  til tross for at han kun har en arm som virker som den skal (Total plexus brachialis(65%)) . Vi ba Geir om en beskrivelse av sitt nye prosjekt. Han svarte slik:

Hei Likevel mc!    Her kommer kortversjonen ift min nye "baby". Jeg kjøpte MT-10'n i september (kom med Hurtigruta)og har bygget den i løpet av vinteren. Det er i korte trekk akkurat lik ombygging som jeg har gjort tidligere, kun gassrulle og bremsehendel flyttes over til venstre arm. Det ble litt mer jobbing denne gangen pga at denne mc'n har cruisecontrol som medfører at alle brytere under hendlene må brukes for at cruisecontrollen skal fungere. Denne gangen måtte jeg også maskinere delene/brakettene til speilene for i det hele tall få plass til de på styret. Alt ser ut til å fungere skikkelig fint og 160 hk på 210 kg med en arm er skikkelig heftig. Som sagt, torsdag skal den prøves av statens vegvesen, det blir interessant. Denne gangen skjer det i Trondheim. 9 mai drar jeg på min 4. europatur. Da skal alpene kjøres i 13 dager. Mvh Geir Bedin

Vi er imponert over det som er gjort og ønsker Geir til lykke med den nye sykkelen  og god tur til alpene !

05. April 2018 - Diane og hennes Harley

diane_charlton.jpg

Diane Charlton var utsatt for en stygg motorsykkelulykke i Australia noen år tilbake. Ulykken forutsatte skade på hennes venstre arm og skulder slik at armen ble lammet. Hun ga ikke opp drømmen om å kunne kjøre igjen og ved hjelp av vår søsterorganisasjon NABD i England fikk hun prosjektet i gang og kjører nå sin Harley på 3 hjul med fotkløtsj og bakbremsen flyttet til venstre side ved siden av girskifteren. Se filmsnutten om Diane her :

https://www.youtube.com/watch?v=ffeFCJYoqe4

eller klikk på bildet..

05. januar 2018- Stor trike, men funksjonell !

wheelchair_trike.jpg

I blant er trikene store, men her er det kanskje nødvendig ? Den er stor og gir samtidig lett tilkomst og enkel lagring av stolen -sjekk ut :

https://www.youtube.com/watch?v=Ybb5D6ESIcg

  VEGVESENET

  NMCU

  LINKER.